ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ροντρίγκο Ρικέλμε: “προϊόν” της ακαδημίας της Ατλέτικο, από τις… εν δυνάμει περιπτώσεις για τον Άρη

Η πόρτα της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ανοιχτή για τον Άρη κάτω από προϋποθέσεις, ο Χερμάν Μπούργος βρίσκεται ήδη στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, ενώ το ίδιο θα κάνει και ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα μεταβεί στις 2 Ιουνίου στη Μαδρίτη και θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει εκτενέστερα με τον Αργεντίνο τεχνικό, αλλά και να έρθει σε απευθείας επαφές με την Ατλέτικο Μαδρίτης για ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως μπορούν να αγωνιστούν στον Άρη. Νεαρούς και εξελίξιμους, οι οποίοι προς το παρόν δεν είναι στις πρώτες επιλογές της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Στην κατηγορία αυτήν των… εν δυνάμει περιπτώσεων, που μπορούν να μπουν στο μικροσκόπιο ανήκει ο Ροντρίγκο Ρικέλμε. Στα 22 του χρόνια ο νεαρός Μαδριλένος είναι “προϊόν” των ακαδημιών της Ατλέτικο, έχοντας παρουσία στην ομάδα από δέκα χρόνων. Αγωνίζεται και στις δυο πτέρυγες της επίθεσης, με την ίδια συνέπεια, ενώ έχει υπηρετήσει τον ρόλο και του “δεκαριού” και του δεύτερου κεντρικού επιθετικού.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι μετά της Κ19, συνέχισε στην Ατλέτικο Β’ (23 αγώνες), ενώ ήταν δανεικός πέρσι στην Αγγλική Μπόρνμουθ (20 αγώνες-3 γκολ) στην Championship και φέτος στην Μιράντες (38 αγώνες-7 γκολ-10 ασίστ) στην La Liga 2. Στην πρώτη ομάδα της Ατλέτικο έχει αγωνιστεί σε δυο αγώνες, σύνολο 30′ την περίοδο 2019-20.

Πρόκειται για μια περίπτωση από αυτές που ταιριάζουν στο concept μιας συνεργασίας του Άρη με την Ισπανική ομάδα, ενώ σίγουρα δεν είναι η μόνη.

To Top