Ρούσσος: “Αρχές Απριλίου η λογιστική απεικόνιση της υπό εκκαθάρισης ΠΑΕ, μετά αναλαμβάνουν οι νομικοί”

Ο αρμόδιος για το λογιστικό, φορολογικό κομμάτι της εκκαθάρισης, Στάθης Ρούσσος μίλησε στα ερτζιανά της πόλης για την διαδικασία της εκκαθάρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της διαδικασίας.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλ. Μετρόπολις”:

Για την πορεία της εκκαθάρισης: “Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι αρμόδιος για το λογιστικό, φορολογικό κομμάτι. Θα πρέπει να απεικονήσουμε πρώτα τον ισολογισμό έναρξης εκκαθάρισης, ώστε να πιάσουν δουλειά έπειτα για την εκκαθάριση οι νομικοί. Αναφέρομαι στις υποχρεώσεις της ΠΑΕ Άρης μέχρι τις 30/6/2014 .

Μία πρώτη εικόνα για το πόσα χρωστάει και πόσα της χρωστάνε. Αλλά είναι πρόχειρη ακόμα. Αυτό πρέπει να κάνουμε πρώτα είναι τον ισολογισμό μέχρι 30/6 που δεν έχει γίνει γιατί πέρασαν τρεις διοικήσεις από τον Άρη. Όταν τελειώσουμε τον Μάρτιο, Απρίλιο θα αποδώσουμε την εικόνα.Δεν θέλω να πω νούμερα γιατί θα είναι μία αναφορά πρόχειρη από μέρους μου”.

Για το πότε θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το λογιστικό κομμάτι: “Δεν έχει σημασία πλέον το πόσα μας χρωστάνε. Πρέπει να δημοσιευτεί ο ισολογισμός για να πιάσουν δουλειά οι νομικοί. Έχουμε παραστατικά, έχουμε έναν ισολογισμό μέχρι 30/6/13 και από εκεί και πέρα συγκεντρώνουμε στοιχεία.

Τα στοιχεία που έχουμε για λογιστική απεικόνιση μας αρκούν. Θα γίνουν κάποιοι έλεγχοι και θα σταλούν επιστολές σε πιστωτές και προμηθευτές για να έχουμε περισσότερα στοιχεία. Αν ένα παραστατικό σε αυτό το διάστημα δεν το έχουμε στα χέρια και μας και δεν έχει γραφτεί θα φανεί από τις επιστολές που θα στείλουμε.Υπολογίζουμε ότι θα τελειώσουμε μέχρι τις πρώτες 10-15 μέρες του Απριλίου”.

To Top