ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ρυθμός, ριμπάουντ και στοπ στον Χάνλαν

Αν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο ρυθμός ήταν το πρώτο που θα έπρεπε να ελέγξει ο Άρης, σήμερα επιβάλλεται να το κάνει διότι η δύναμη πυρός του Ηρακλή και ο παίκτης που μέχρι σήμερα ξεχωρίζει είναι ο βασικός του πλέι μέικερ, Ολιβιέρ Χάνλαν.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Οι κυανόλευκοι είναι ομάδα που θέλουν να στηριχθούν στην ταχύτητα και το μακρινό σουτ. Ο Χάνλαν διατέθει και τα δύο και έχει συμπαίκτες όπως οι Τζαμάλ Σούλερ, Θόδωρος Ζάρας, Σωτήρης Μανωλόπουλος που είναι επίσης εξαιρετικοί σουτέρ.

Ο Άρης πρέπει να περιορίσει την δράση του Χάνλαν, να πάει το παιχνίδι στο τέμπο που ο ίδιος θέλει, σε πιο σετ παιχνίδι και να εκμεταλλευτεί ξανά την ποιότητα των ψηλών του, γιατί εκεί – θεωρητικά πάντα – έχει πλεονέκτημα.

Ένας παράγοντας που έπαιξε ρόλο εις βάρος του Άρη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν τα ριμπάουντ. Οι κίτρινοι έδωσαν στον αντίπαλο 13 δεύτερες επιθέσεις, οι οποίες μετατράπηκαν σε 16 πόντους. Είναι πολλοί σε τέτοια παιχνίδια. Χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση στο αμυντικό ριμπάουντ, όχι μόνο από τους ψηλούς, από όλη την ομάδα, γιατί έτσι θα καταφέρει ακόμα καλύτερα να ελέγξει τον ρυθμό.

To Top