Ρωμανίδης: «Μας δίδαξε επαγγελματισμό»

Ποιος θα μπορούσε να μιλήσει πιο εμπεριστατωμένα για τον Νίκο Γκάλη, εκτός από τον επί δέκα χρόνια συγκάτοικό του στο δωμάτιο, στις αποστολές του Άρη;

Ο Μιχάλης Ρωμανίδης μοιράστηκε τις σκέψεις του μέσω του novasports.gr γιατην επικείμενη εκδήλωση προς τιμήν του Γκάλη, κάνοντας ειδική μνεία στον επαγγελαμτισμό που όπως αναφέρει «μας δίδαξε».

«Νιώθω χαρά και ανυπομονησία! Να βρεθούμε όλοι μαζί και να τιμήσουμε τον Νίκο και πάνω απ’ όλα να τον δώ, έχουμε να τα πούμε αρκετό καιρό. Άλλωστε μέναμε στο ίδιο δωμάτιο στις αποστολές! Σίγουρα άργησε αυτή η τιμή, αλλά τώρα πρέπει απλά να το χαρούμε. Θα είναι μια όμορφη γιορτή».

Ποιό ήταν το πρώτο πράγμα που κρατούσες από τον Γκάλη βλέποντάς τον;

«Ο Γκάλης μας δίδαξε τον επαγγελματισμό και το παθος για τη νίκη, μας βοήθησε σημαντικά. Δεν ήθελε να χάνει, μας έκανε καλύτερους, βελτιωθήκαμε εξαιτίας του. Με τον Νίκο όπως είπα μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο για δέκα χρόνια. Είναι παρεξηγημένος και σε καμία περίπτωση απόμακρος. Είναι καλός φίλος και συμπαίκτης, με χιούμορ, συμμετείχε στην παρέα, στην πλάκα, αναμφίβολα καλό παιδί».

Για την εμπειρία του να έχεις συμπαίκτη τον Γκάλη:

«Ήταν ο ιδανικός συμπαίκτης. Μας μετέφερε τον επαγγελματσιμό του, την πρωινή προπόνηση που έκανε, το πάθος για τη νίκη. Εμένα σαν Μιχάλη που ήμουν και μικρός τότε, με συμβούλευε, ήταν κοντά σε όλους ακόμα και στην ήττα. Μας έλεγε να προχωρήσουμε στο επόμενο παιχνίδι, ακόμα και μετά από βαριές ήττες, μην ξεχνάμε άλλωστε πως το ξεκίνημα εκείνης της ομάδας ήταν δύσκολο στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Μας έδωσε μεγάλη βοήθεια ούτως ώστε να βελτιωθούμε».

Κλείνοντας ο Μιχάλης Ρωμανίδης τόνισε:

«Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να τον δω, τελευταία φορά είχαμε συναντηθεί πριν από τέσσερα χρόνια στη Χαλκιδική, έχω μεγάλη αγωνία!».

Πηγή: novasports.gr

To Top