ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ρωμανίδης: “Ο Άρης χρειάζεται σταθερή διοίκηση, ακούω καλά λόγια για Γουλιέλμο”

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Μιχάλης Ρωμανίδης μίλησε με αφορμή την επέτειο από την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος από τον Άρη…

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για το τελευταίο πρωτάθλημα του Αυτοκράτορα είπε:
Το τελευταία πρωτάθλημα δεν το θυμάμαι πολύ καλά με λεπτομέρειες. Τώρα μου το θυμίζετε εσείς και έρχονται κάποιες στιγμές από εκείνο από το πρωτάθλημα. Γενικώς στο μυαλό μου έχω κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης ομάδας του Άρη. Εγώ μένω στην Αθήνα και κόσμος με ρωτάει συνέχεια, εδώ στην Αθήνα ο κόσμος αγαπούσε πάρα πολύ τον Άρη και παρακολουθούσε όλα τα παιχνίδια.
Ο κόσμος θυμάται εκείνη την ομάδα και χαίρεται πραγματικά όταν του μιλάς και του θυμίζεις ορισμένες όμορφες στιγμές από εκείνες τις εποχές. Αυτό είναι που μένει και σε γεμίζει χαρά ότι ο κόσμος σε θυμάται, σε αγαπάει, θέλει να μάθει πράγματα για εκείνη την σπουδαία δεκαετία του Άρη.

Για το αν φανταζόταν ότι ο Άρης θα έφτανε από τότε σε μια έλλειψη τίτλων είπε:
Είναι δύσκολο για εμάς που είμαστε Αρειανοί και για όλο τον κόσμο. Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά για τα λάθη που γίνανε και για οτιδήποτε άλλο έφεραν την ομάδα σε αυτή τη θέση. Το θέμα είναι να κοιτάς τι θα κάνεις τώρα και κατά πόσο μπορείς να λύσεις το πρόβλημα για να είσαι μπροστά και να μη φτάνει η ομάδα σε αυτό το σημείο να προσπαθεί να κερδίσει τον Πανιώνιο για να οριστικοποιήσει την παραμονή της στην κατηγορία.
Χρειάζεται μια σταθερή διοίκηση χωρίς πολλά λόγια, να υπάρχει μια καλή ομάδα . Αυτό είναι το βάσανο της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, να μπορείς να τακτοποιήσεις τις οφειλές σου, να έχεις προγραμματισμό, να πληρώνεις τα τρέχοντα έξοδα. Ο κόσμος αυτή τη δύσκολη χρονιά ήταν δίπλα στην ομάδα γιατί την αγαπάει και θα την στηρίζει. Το βασικό είναι μια σταθερή και υγιής διοίκηση.

Για τον Δημήτρη Γουλιέλμο είπε:
Προσωπικά όχι δεν τον γνωρίζω αλλά έχω ακούσει καλά λόγια και εύχομαι πραγματικά να υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά γιατί μόνο ένας κακά τα ψέματα είναι πολύ δύσκολο να σηκώσει το βάρος. Δεν χρειάζονται τεράστια ποσά κάθε χρόνο αλλά χρειάζονται κάποια ώστε να καλύπτονται και οι παλαιότερες υποχρεώσεις.
Θέλει υπομονή, όλοι και ο κόσμος το καταλαβαίνουμε και θέλει κάποιους ανθρώπους να νοικοκυρέψουν την ομάδα, να βάζουν κάποια χρήματα για να καταφέρει η ομάδα σιγά σιγά να ορθοποδήσει. Μακάρι να γίνει η υπέρβαση και να γίνει μια ομάδα ο Άρης η οποία θα πρωταγωνιστεί.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη είπε:
Εγώ με τον Παναγιώτη είμαστε πολύ φίλοι, δεν θα ήθελα πολύ να αναφερθώ. Με στεναχωρεί λίγο για να είμαι ειλικρινής γιατί είναι φίλος μου και έχουμε ζήσει πάρα πολλά μαζί και στην Αθήνα συναντιόμαστε πολλές φορές και σε διάφορες εκδηλώσεις, είναι πάντα δίπλα μου. Ξέρω ότι ανέλαβε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια, ξέρουμε για πόσο καιρό ήταν απλήρωτοι οι πάντες και προσπαθούσε να κρατήσει μία ομάδα.
Είναι δύσκολο να διαχειριστεί κάποιος μία ομάδα η οποία είναι απλήρωτη και να μπορεί να είναι συγκεντρωμένος, οποιοσδήποτε και να ήταν αυτός.

Για το ποια είναι η πρώτη στιγμή που του έρχεται στο μυαλό από εκείνα τα χρόνια του Αυτοκράτορα είπε:
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα Final Four. Ειδικά το πρώτο Final Four στην Γάνδη. Παντού έβλεπες σε όλο το Βέλγιο ανθρώπους με κίτρινες σημαίες, κίτρινες μπλούζες. Ειδικά η Γάνδη είχε πλημμυρίσει ολόκληρη και πολλοί προσπαθούσαν να βρουν εισιτήριο γιατί δεν είχανε. Σίγουρα το Final Four να μη στέφθηκε με επιτυχία αλλά σίγουρα εκείνο της Γάνδης νίκησε. Σίγουρα δεν θα ξεχάσω το κάθε πρωτάθλημα το οποίο είναι ξεχωριστό. Εγώ είχα την τύχη να είμαι σε 8 κατακτήσεις πρωταθλήματος και 7 κυπέλλου και όλες αυτές οι στιγμές και όλα αυτά τα παιχνίδια Άρης-ΠΑΟΚ που τα περίμενε όλη η Θεσσαλονίκη με ανυπομονησία ήταν κάτι ιδιαίτερο.

To Top