ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ρωμανίδης: «Ο Γιαννάκης θέλει πάντα να κερδίζει, ήρθε στον Άρη για να τον φτάσει ξανά ψηλά»

Ο Μιχάλης Ρωμανίδης παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και μέλος της «Αυτοκρατορίας» φιλοξενήθηκε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης μίλησε για Άρη, το σημερινό ντέρμπι του κυπέλλου, την ιστορική επιστροφή Γιαννάκη και για την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο «Hall Of Fame».

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8

Για το ντέρμπι είπε:

Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τις δύο ομάδες, είναι σημαντικό να ξεκινάς νικηφόρα τις υποχρεώσεις σου. Και οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη είναι φυσιολογικό. Για τον Άρη είναι πολύ σημαντικό να κερδίσει και για την ψυχολογία του κόσμου αλλά και της ομάδας. Μια νίκη πιστεύω θα τους ανέβαζε το ηθικό και θα ξεχνούσαν λίγο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κ.Α.Ε.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη είπε και την επιστροφή του στον Άρη είπε:

Ο Παναγιώτης είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει το μπάσκετ και είναι παθιασμένος με αυτό, όπως είμαι σίγουρος ότι αγαπάει την ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος που παθιάζεται και θέλει να κερδίζει. Ήρθε στον Άρη για τον βοηθήσει να φτάσει ξανά ψηλά και ήρθε σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο.

Βέβαια τα προβλήματα υπάρχουν και πρέπει να δείξουμε υπομονή. Ο Πέτγουεϊ έχασε σχεδόν όλη την προετοιμασία ο Μπένσον και ο Μπέλ ήρθαν τώρα τελευταία, δεν είναι απόλυτα έτοιμη η ομάδα και πρέπει να δείξουμε υπομονή. Χρειάζεται χρόνο. Μιλάω συχνά με τον Γιαννάκη, μιλήσαμε και πρόσφατα στο τηλέφωνο και μου είπε ότι ήρθε στον Άρη για να πετύχει.

Για το σύνθημα «κάνε την ομάδα πάλι πρώτη, Παναγιώτη, Παναγιώτη» και το αν πιστεύει ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα είπε:

Απέχουμε ακόμα για να ξαναγίνει η ομάδα πάλι πρώτη, ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος αλλά πρέπει να κάνει υπομονή. Θέλει πολύ δουλειά ακόμα. Στο μέλλον κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει. Η ομάδα έχει πάρα πολλά προβλήματα, πρέπει πρώτα να λυθούν αυτά, να μην ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντος, να φτιαχτεί ένας καλός οικονομικός «κορμός» με μια διοίκηση που να στηρίζει σωστά την ομάδα και τότε μπορεί να γίνει η ομάδα πρώτη.

Για τον Νίκο Γκάλη είπε:

Συγκινήθηκα πάρα πολύ για τον Νίκο. Με τον Γκάλη έχουμε ζήσει απίστευτες στιγμές μαζί, ήμασταν μαζί στα δωμάτια . Ήταν μια μεγάλη χαρά για όλους μας, το άξιζε πάρα πολύ και χαρήκαμε όλοι πολύ, εγώ ίσως λίγο παραπάνω.

Για το αν ξεχωρίζει κάποιο Άρης-Π.Α.Ο.Κ από τα πολλά που έχει ζήσει είπε:

Είναι τόσα πολλά τα ντέρμπυ Άρης-Π.Α.Ο.Κ και δεν μπορώ εύκολα να ξεχωρίσω κάποιο συγκεκριμένο, ίσως κάποιο που θα μπορούσα λίγο να ξεχωρίσω είναι εκείνη η σπουδαία ανατροπή που είχαμε πετύχει με το τρίποντο του Γιαννάκη στο τέλος. Αλλά όλα ήταν σπουδαία.

To Top