Ρωσία: Ζήτησε από την UEFA να τιμωρήσει τον προπονητή της εθνικής Ουκρανίας για διακρίσεις απέναντι στους Ρώσους

Η Ρωσία κάλεσε την UEFA να τιμωρήσει τον προπονητή της εθνικής Ουκρανίας, Ολεκσάντρ Πετράκοβ για συμπεριφορά που δείχνει προκατάληψη και διάκριση απέναντι στους Ρώσους.

Η Ρωσική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έστειλε επιστολή στην επιτροπή Ελέγχου, Ηθών και Πειθαρχείας της UEFA κατηγορώντας τον τεχνικό της εθνικής Ουκρανίας ότι παρενέβη τους κώδικες δεοντολογίας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κάνοντας λόγο για απαγόρευση των Ρώσων από τις διεθνείς διοργανώσεις των σπορ και μιλώντας για τις ελπίδες του να στρατολογηθεί για να πολεμήσει.

Αφορμή ήταν οι απαντήσεις του σε ερωτήσεις που έγιναν σε συνέντευξη με τον «Guardian» και τις οποίες επανέφερε στην δημοσιότητα η ιταλική «Corriere dello Sport».

«Νόμιζα πως, αν ερχόντουσαν στο Κίεβο, θα έπαιρνα ένα όπλο και θα αμυνόμουν για την πόλη μου. Είμαι 64, αλλά αισθάνθηκα πως ήταν φυσιολογικό να το κάνω. Νομίζω πως θα μπορούσα να σκοτώσω 2-3 εχθρούς». Ο ίδιος ο Ολεκσάντρ Πετράκοβ είχε επικοινωνήσει με μέλος της ουκρανικής κυβέρνησης για να πάει να πολεμήσει, όμως τον συμβούλεψαν να μην το κάνει λόγω της ηλικίας του και της έλλειψης στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Η Ρωσική Ομοσπονδία τονίζει πως τα σχόλιά του αυτά παραβιάζουν τους κώδικες της UEFA και της FIFA και αποτελούν διάκριση κατά μίας χώρας ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την ειρήνη την οποία προάγει το σπορ. Αποτελούν κατ’ αυτήν ένα κάλεσμα βίας. Μάλιστα έφερε ως αντιπαράδειγμα τον δια βίου αποκλεισμό (συν πρόστιμο 100 χιλ. ευρώ) με τον οποίο είχε τιμωρηθεί υπάλληλος της Καραμπάγκ, μετά από ανάρτησή του στο Facebook, όπου καλούσε να δολοφονηθούν Αρμένιοι.

Από την πλευρά της ουκρανικής ομοσπονδίας δικαιολογήθηκε απόλυτα η στάση του προπονητή της χώρας. Μάλιστα, ένας εκπρόσωπός της είπε:

«Όταν η χώρα του δέχθηκε επίθεση, εκείνος ήταν έτοιμος να υπερασπιστεί την γη, τις γυναίκες και τα παιδιά. Δεν έγινε δεκτός στον στρατό εξαιτίας της έλλειψης στρατιωτικής εκπαίδευσης, αλλά το βήμα αυτό που προσπάθησε να κάνει ήταν μία δήλωση αφοσίωσης στην χώρα του, μία δήλωση πατριωτισμού. Για τι είδους διάκριση να μιλήσουμε για ένα έθνος που σκόπιμα διαπράττει γενοκτονία ενάντια σ’ ένα άλλο έθνος;».

To Top