ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ρόβας: «Ο Καρυπίδης τώρα θα καταλάβει τι σημαίνει να είσαι πρόεδρος στον Άρη! Χρειάζεται και τρέλα και την έχει»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Βασίλης Ρόβας μίλησε για τον… Αμπρέου των ρεκόρ, την επιστροφή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία, τον Καρυπίδη, αλλά και τον φίλο του Βαγγέλη Πλατέλλα.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Αναλυτικά όσα είπε στο Yello Radio 92.8:

Κάθε πρωταθλητισμός είναι ο ίδιος, είτε είναι στην Γ’ εθνική, είτε στην Β’, είτε στην Α’ είναι το ίδιο. Τώρα βλέπεις τεράστια σωματεία και δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Το Αιγάλεω που είχε μπάτζετ 800.000 ευρώ έχασε από τον Ηρόδοτο με ένα σωματείο από το Ηράκλειο Κρήτης με 150.000 ευρώ μπάτζετ.

Για το τι άλλαξε στον Άρη από πέρυσι είπε:

Εγώ πιστεύω ότι δεύτερη φορά δεν πρόκειται να την ξαναπατήσει γιατί γίνανε κάποια λάθη απ’όλους μας, από τους ποδοσφαιριστές και από την διοίκηση, ο κ. Καρυπίδης ήταν νέος στον χώρο του ποδοσφαίρου και στον χώρο της Β’ εθνικής γιατί άλλο να είσαι Α’ εθνική στα σαλόνια και άλλο στην Β’ εθνική. Έχει μεγάλη διαφορά, αλλά το βάρος έπεφτε και σε εμάς πέρυσι που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές πέρυσι ήταν της Α’ εθνικής και καμιά φορά δεν σημαίνει ότι επειδή έχεις παίξει σε υψηλό επίπεδο και η Β’ εθνική είναι το ίδιο. Πρέπει να είσαι διπλά πωρωμένος και πιο δυνατός γιατί όπως και να το κάνουμε αυτή η κατηγορία κρύβει πολλούς κινδύνους.

Για την φετινή ομάδα είπε:

Πιστεύω ότι η φετινή ομάδα ξέρει τι κάνει, “παντρέψαν” τα παλιά παιδιά με παιδιά που έχουν εμπειρία από ανόδους Β’ εθνικής και εφόσον ήταν και ο κ. Μυροφορίδης, γιατί εγώ έχω συνεργαστεί του, το ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι της δεύτερης κατηγορίας και ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα θα φτάσει εκεί που ανήκει τόσα χρόνια. Πρέπει το γόητρο να κυνηγήσει ο Άρης και την 1η θέση, καλή η άνοδος αλλά να το κυνηγήσει μέχρι τέλος για την πρωτιά.

Τα παιδιά δέχτηκαν μεγάλη πίεση όλη την χρονιά, τώρα πρέπει να το χαρούν, να παίξουν ελεύθερα για να χαρούν και την άνοδο. Ο προπονητής αν δεν έχει ψυχολογία και τον κυριεύσει αυτό δύσκολα το γυρνάει είναι το Α και το Ω που ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει σε πολλές περιπτώσεις. Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και στο ρόστερ της φετινής χρονιάς γιατί μετά περισσότερα παιδιά μιλάω και είμαστε φίλοι. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια ο πρωταθλητισμός, δεν είναι εύκολος.

Σίγουρα η β’ εθνική θέλει να έχεις καλή αμυντική λειτουργία, να είσαι συμπαγής πίσω, να μη τρως εύκολα γκολ από εκεί και πέρα χρειάζονται και οι ικανοί παίκτες που μπορούν να σπάσουν την κλειστή άμυνα.

Για τον Δημήτρη Σπανό είπε:

Εγώ τον είχα σαν αντίπαλο, δεν είχα συνεργαστεί ποτέ με τον κ. Σπανό αλλά η επιτυχία είναι και στον προπονητή της ομάδας γιατί όλοι μαζί βάλανε ένα λιθαράκι αλλά πιο καλές σχέσεις έχω με τον Παύλο Μυροφορίδη.

Για τον Καρυπίδη είπε:

Ο Καρυπίδης αμφισβητήθηκε πάρα πολύ, πήρε ρίσκα πάρα πολλά και έφτασε η στιγμή να δικαιωθεί γιατί άλλο να είσαι πρόεδρος μιας μεγάλης ομάδας στην Super League και άλλο στην δεύτερη και τρίτη κατηγορία. Τώρα θα καταλάβει πραγματικά τι σημαίνει Άρης, έχει και ένα δείγμα από το φιλικό που έκανε η ομάδα με την Boca.

Για τον Άρη της επόμενης ημέρας είπε:

Δεν χρειάζονται τρέλες, χρειάζεται να αξιολογήσουν το ρόστερ της ομάδας και ποια παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στην Super League και έχουν την ποιότητα γιατί άλλο η β’ εθνική και άλλο η α’ , έχει τεράστια διαφορά. Πρέπει να κρατήσουν έναν κορμό ο οποίος, να είναι αυτοί οι αρχηγοί των αποδυτηρίων που θα φτιάξουν το κλίμα της ομάδας και μετά να συμπληρώσουν παίκτες που θα κάνουν την διαφορά, να είναι δουλευταράδες στην προπόνηση και μέσα στο γήπεδο. Να υπάρχει πλάνο. Δεν είναι τυχαίο που κάποιες ομάδες ανεβαίνουν και μετά αρχίζουν πάλι τα προβλήματα. Πρέπει να πληρώνονται όλοι στην ώρα τους, να φτιαχτεί μια αξιόλογη ομάδα, να σε σέβονται στην Super League και να είσαι βάρος για τις άλλες ομάδες.

Για τα πέτρινα χρόνια του Άρη είπε:

Όταν υπήρχαν συμβόλαια στον Άρη ύψους 800.000 ευρώ και 1.000.000 μιλάμε για ασύλληπτα ποσά τα οποία πιστεύω ότι ήταν τρομερά λάθη και έφτασε ο Άρης στα πέτρινα χρόνια και στις δύσκολες στιγμές που δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω.

Για το αν χρειαζόταν κάποιος ισχυρότερος επιχειρηματίας για την ομάδα είπε:

Ο κ. Καρυπίδης είναι ένας νεαρός άνθρωπος και τον διακρίνει η τρέλα του για μένα προσωπικά που τον ξέρω αυτά τα χρόνια, πιστεύω ότι χρειάζεται λίγη τρέλα να είσαι πρόεδρος στον Άρη, δεν γίνεται να βαδίζεις σε έναν δρόμο που δεν υπάρχουν λακκούβες γιατί τότε δεν υπάρχει ουσία. Πιστεύω ότι θα τα πάει καλά, αν μπορέσει να φέρει και μια βοήθεια θα είναι καλύτερα αλλά είναι έξυπνος άνθρωπος δεν τον φοβάμαι, κάτι θα βρει.

Οικονομικά είμαι εντάξει, έχω εξοφληθεί και ευχαριστώ την διοίκηση του Άρη και γενικά όλο τον κόσμο, προσπάθησα και εγώ να βοηθήσω την ομάδα και δεν δημιούργησα πρόβλημα.

Για τον Αμπρέου είπε:

Ο Αμπρέου ήταν οξύθυμος άνθρωπος το ότι δεν κόλλησε στον Άρη πιστεύω ήταν καθαρά για το κλίμα που υπήρχε κατά την άποψη μου. Δεν ήταν την χρονιά που ήμουν εγώ με τον Μαζίνιο που ξεκινήσαμε, δεν ήταν δεμένη η ομάδα, δεν πρόλαβε τον Έκτορ Ραούλ που ήρθε αργότερα, δεν τον πρόλαβε με την έννοια ότι ήταν στα τελειώματα που έφυγε ο Αμπρέου, αν τον προλάβαινε θα τον εκμεταλλευόταν καλύτερα γιατί ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει το κουμπί του και ο Αμπρέου ήρθε σε μία χώρα που θέλει χρόνο προσαρμογής. Πιστεύω λόγω ψυχολογίας και κακής διάθεσης δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί τον Άρη, το ότι είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής μιλάνε τα νούμερα, τα γκολ, οι ομάδες. Όταν κάτι δεν του άρεσε ήταν αληθινός και το έδειχνε.

Για την αθλητική του ικανότητα είπε:

Το θέμα είναι να μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό, όταν νιώσω ότι δεν με βαστάνε τα κουράγια μου δεν περίπτωση να συνεχίσω. Εγώ θέλω να είμαι ανταγωνιστικός και μ’αρέσει η δόξα και τα ρεκόρ, αν βρω πάλι μια ομάδα που θέλει να ανέβει μπορεί να συνεχίσω. Αν μπορώ να παίξω ακόμα Super League θα πω ότι μπορώ με κλειστά τα μάτια αλλά το θέμα είναι ότι θέλω να περνάω και καλά πλέον, να υπάρχει καλό κλίμα, καλή συνεργασία, οργάνωση και μετά όλα τα άλλα έρχομαι.

To Top