Ρόμα: Ο Ντιμπάλα επέλεξε το “21” στη φανέλα και όχι το ιστορικό “10” που του άφησε ο Τότι

Ο Φραντσέσκο Τότι έδωσε τις ευλογίες του ώστε η (βαριά) κληρονομιά της φανέλας με το Νο 10 στην Ρόμα να πάει στον Πάουλο Ντιμπάλα, με τον Αργεντινό να παίρνει ωστόσο το Νο 21 με τη βοήθεια του Νεμάνια Μάτιτς.

Αν υπάρχουν κάποια πράγματα ιερά για τους ανθρώπους της Ρόμα αυτά είναι δύο: ο Φραντσέσκο Τότι που την υπηρέτησε για 24 χρόνια χωρίς να την προδώσει ποτέ και η φανέλα με το Νο 10 με την οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένος ο ιστορικός καπιτάνο.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως το συγκεκριμένο νούμερο θα είναι ελεύθερο για μία ακόμα σεζόν παρά το γεγονός πως έφτασε πολύ κοντά στο να βρει νέο κάτοχο. Τί κοντά; Μία ανάσα…

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, στις διαπραγματεύσεις που είχαν οι άνθρωποι της Ρόμα για να πείσουν τον Πάουλο Ντιμπάλα να επιλέξει τη δική τους πρόταση, αφήνοντας στην άκρη το ενδιαφέρον των Νάπολι και Ίντερ, του έριξαν στο τραπέζι ως δέλεαρ και τη φανέλα με το Νο 10.

Τόσο ο Ζοζέ Μουρίνιο όσο και ο Τιάγκο Πίντο ήταν θετικοί από τη στιγμή που ο ίδιος ο Φραντσέσκο Τότι είχε δώσει με χαρά τη συγκατάθεσή του, για έναν παίκτη τον οποίο θαυμάζει απεριόριστα και έχει εκφραστεί με κολακευτικά σχόλια ουκ ολίγες φορές, με τον ίδιο όμως τον Joya να κάνει πίσω την τελευταία στιγμή.

Όχι φυσικά ως προς την επιθυμία του να πάει στην Ρόμα, με τη μεταγραφή να είναι πλέον θέμα χρόνου από τη στιγμή που ολοκλήρωσε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις για λογαριασμό των Ρωμαίων την Δευτέρα- αλλά ως προς τον αριθμό στη φανέλα.

Όπως αποκάλυψε η Gazzetta dello Sport, προτίμησε να κρατήσει τη φανέλα με το Νο 21 που φοράει και στην εθνική Αργεντινής (στην Γιουβέντους την είχε μόνο στις δύο πρώτες σεζόν), με τον Νεμάνια Μάτιτς να συνδράμει προς την ικανοποίηση του αιτήματός του επιτρέποντάς του να πάρει το “21” που είχε διαλέξει αρχικά και να επιλέξει εκείνος το “8”.

To Top