Ρόσι: Το ιδιοφυές σποτ του μαζί με τον Ζιντάν το 2013 (video)

Όσα χρόνια και αν περάσουν το όνομα Πάολο Ρόσι δεν έπαξε ποτέ να αποτελεί εφιάλτη για τους φίλους της Βραζιλίας και αυτό αποτυπώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο σε διαφημιστικό σποτ ενόψει του Μουντιάλ του 2014.

H απώλεια του Πάολο Ρόσι, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 64 ετών, θα είναι για πάρα πολύ καιρό κόμπος στο στομάχι για αμέτρητους Ιταλούς φιλάθλους, με τον θρυλικό Ιταλό ποδοσφαιριστή να αποτελεί σημείο αναφοράς για το calcio με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στο Μουντιάλ του 1982.

Τότε που έριξε νοκ-άουτ με χατ-τρικ στον προημιτελικό την Βραζιλία (3-2), που κατά πολλούς θεωρείται από τις καλύτερες ομάδες της σελεσάο όλων των εποχών, και στη συνέχεια καθάρισε με δύο γκολ την Πολωνία στον ημιτελικό, για να προσθέσει ένα ακόμα γκολ στον τελικό και στο 3-1 της σκουάντρα ατζούρα επί της Δυτικής Γερμανίας.

Από όλα εκείνα τα ματς στο υπέροχο καλοκαίρι του 1982 για τους Ιταλούς, αυτό απέναντι στην Βραζιλία δεν θα ξεχαστεί ποτέ και μάλιστα τρεις δεκαετίες αργότερα κάποιοι είχαν την έμπνευση να το επαναφέρουν στο προσκήνιο.

Αυτό έγινε μέσω ενός εκπληκτικού διαφημιστικού σποτ που γυρίστηκε ενόψει του Μουντιάλ του 2014 στην Βραζιλία και το οποίο έδειχνε πως 31 χρόνια μετά από το μαγικό βράδυ της 5ης Ιουλίου του 1982 για τους Ιταλούς, ο Πάολο Ρόσι ήταν ακόμα εφιάλτης για πολλούς ανθρώπους.

Οπως για παράδειγμα στον κουρέα που κλήθηκε να τον κουρέψει και ο οποίος θυμήθηκε αυτόματα βλέποντας το όνομα “Πάολο Ρόσι” τον άνθρωπο που είχε τραυματίσει την παιδική του ηλικία, με το σποτ να έχει ένα σουρεάλ φινάλε.

Τη στιγμή που ο Πάολο Ρόσι έφευγε σώος και αβλαβής από το κουρείο, έμπαινε ο επόμενος πελάτης, που είχε πληγώσει και αυτός την σελεσάο, με τα δύο γκολ του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998 μεταξύ της οικοδέσποινας τότε Γαλλίας και της Βραζιλίας: ο Ζινεντίν Ζιντάν!

To Top