ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σάββας Καμπερίδης: Από στρατιώτης του Άρη…καπετάνιος στην Εθνική ανδρών

Η “επίσημη αγαπημένη” κάνει ντεμπούτο στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου κόντρα στην Μ. Βρετανία (25/11 20:30), έχοντας στο τιμόνι της τον σκληροτράχηλο, αλλά πάντα ταπεινό, Σάββα Καμπερίδη.

Ο 43χρονος κόουτς πάντοτε δήλωνε παρών στις δύσκολες καταστάσεις, είτε αυτές τον έβρισκαν ως παίχτη είτε ως προπονητή.Μια τέτοια κατάσταση θα κληθεί να αντιμετωπίσει και στο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Μ. Βρετανία, όπου για πρώτη φορά θα κουμαντάρει την Εθνική ανδρών, καθώς ο κόουτς Μανωλόπουλος θα είναι απών.

Ειδικά η καριέρα του στους πάγκους ζυμώνεται δίπλα σε πετυχημένους προπονητές, ταλαντούχους παίχτες αλλά και δύσκολες συνθήκες, με τον ίδιο να μένει πάντα όρθιος μπροστά στα προβλήματα.

Από το 2012, που αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μέτρησε εφτά σερί χρόνια ως βοηθός προπονητή στον Άρη. Όλα αυτά τα χρόνια διδάχθηκε κατά σειρά από τους Βαγγέλη Αγγέλου, Μίλαν Μίνιτς, Δημήτρη Πρίφτη, Παναγιώτη Γιαννάκη και Γιάννη Καστρίτη, όντας “καλός συμπαίχτης” τόσο με τους προπονητές όσο και με τους παίχτες που συνεργάστηκε.

Αυτό βέβαια που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι οι επικίνδυνες αποστολές που δεν διστάζει να αναλάβει, όπως εκείνη του Δεκεμβρίου του ’19 όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τον Άρη ως πρώτος και αποκλειστικός προπονητής. Σε μια περίοδο που το τμήμα είχε σοβαρότατα ζητήματα βιωσιμότητας και η ομάδα πάλευε για την σωτηρία της, ο κόουτς Καμπερίδης ανέλαβε τον άχαρο ρόλο της διαχείρισης.

Μάλιστα οι συνθήκες έφεραν και την επόμενη σεζόν (’20-’21) την αναγκαία λύση Καμπερίδη στην τεχνική ηγεσία, με τις συνθήκες εντός και εκτός παρκέ να γίνονται όλο και πιο δυσμενείς. Είναι χαρακτηριστικό πως την περσινή χρονιά ο κόουτς δεν ήταν μόνο ο δημιουργός του αγωνιστικού ρόστερ, αλλά και ο “πατέρας” της οικογένειας του μπασκετικού Άρη που έτρεχε όλη μέρα για οτιδήποτε έκανε τους παίχτες του να νιώθουν άβολα. Εν τέλει η θητεία του στον Άρη θεωρείται πετυχημένη όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, να σωθεί δηλαδή η κατηγορία και να μην διαλύσει το μπασκετικό τμήμα.

Η προπονητική του επιμονή εκτιμήθηκε το 2019 και από την ομοσπονδία, που τον έχρισε βοηθό του Λιμνιάτη στο Ευρωμπάσκετ Νέων Αδρών του Ισραήλ. Φέτος αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του κόουτς Σερέλη στο Λάυριο, συμβάλλοντας με τις γνώσεις και τον χαρακτήρα του στην συνέχιση της ανοδικής πορείας του συλλόγου.

To Top