ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Σάββατο γεμάτο ποδόσφαιρο

Έφτασε η μέρα που κορυφώνεται η εβδομαδιαία ποδοσφαιρική δράση. Το Σάββατο. Η μέρα εκείνη με τα περισσότερα παιχνίδια, με τα μεγάλα ντέρμπι. Με, με, με… Αυτή τη φορά το σπουδαιότερο γεγονός της ημέρας θα γίνει στην Αγγλία, όπου δυο από τις πιο “καλοδουλεμένες” ομάδες του τοπ επιπέδου θα τεθούν αντιμέτωπες. 

Έχουμε εξελίξεις στο Νόμιμο Στοίχημα. Τις είδες;

Αρχίζουμε όπως πάντα από το ελληνικό πρωτάθλημα. Τρια παιχνίδια. Η πρωτοπόρος ΑΕΚ έχει θεωρητικά εύκολο έργο υποδεχόμενη τον Απόλλων Σμύρνης στο ΟΑΚΑ (17:15). Θέλει να κρατήσει την πρώτη θέση μόνη της η ομάδα του Χιμένεθ και με μια σοβαρή εμφάνιση απέναντι στο μαχητικό Απόλλων, μπορεί να το κάνει. Ο ΠΑΟΚ λίγη ώρα μετά (19:30) πάει στην Κρήτη να παίξει με τον Πλατανιά. Κακός ο Πλατανιάς φέτος, όμως δεν ξέρεις πότε μπορεί ν’ “αναστηθεί”. Ο ΠΑΟΚ έρχεται από μεγάλη νίκη (4-0 τον Παναθηναϊκό) και θα προσπαθήσει να διατηρηθεί σε τροχιά “τίτλου”. Το μεσημέρι (15:00) ο Ατρόμητος πάει στην Κέρκυρα να παίξει με την τοπική ομάδα.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, έχουμε όπως πάντα το μεγαλύτερο πρόγραμμα της ημέρας. Το ματς που αναμφίβολλα κλέβει τις εντυπώσεις είναι το Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ (19:30). Δυο από τις πλέον “δουλεμένες” ομάδες από τους Πεπ Γκουαρδιόλα και Μαουρίσιο Ποκετίνο. Η Σίτι είναι κοντά στον τίτλο, αν και νωρίς, και η Τότεναμ θέλει να κάνει μια μεγάλη νίκη και για βαθμολογικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Την κλασική “αγγλική” ώρα (17:00) έχουμε τα εξής ματς. Η Τσέλσι υποδέχεται τη Σαουθάμπτον θέλοντας να εκμεταλλευτέι τυχόν γκέλα της Σίτι. Η Άρσεναλ, όντας σε μέτρια κατάσταση υποδέχεται τη Νιούκαστλ. Η ανεβασμένη Γουέστ Χαμ πάει στην επικίνδυνη έδρα της Στόουκ, η Μπράιτον φιλοξενεί την απίστευτη φέτος, Μπέρνλι, ενώ η Γουότφορντ του Μάρκο Σίλβα υποδέχεται τη Χάντερσφιλντ. Νωρίς το μεσημέρι, η εκπληκτική υπό τον Κλοντ Πιέλ, Λέστερ φιλοξενεί την Κρίσταλ Πάλας.

Στην Μπουντεσλίγκα έχουμε έξι ματς. Το πιο ενδιαφέρον ματς είναι αυτό που γίνεται αργά το απόγευμα (19:30) ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Χοφενχάιμ. Ψάχνουν “γιατρικό” στις πληγές τους αμφότερες. Νωρίτερα, η Μπάγερν πάει στην έδρα της Στουτγάρδης. Η πολύ καλή φέτος, Σάλκε πάει στην δύσκολη έδρα της Άιντραχτ. Η Βόλφσμπουργκ θέλει να διατηρήσει το μίνι-αήττητο σερί της στην έδρα της Κολωνίας. Η Αουγκσμπουργκ υποδέχεται την κακή στα εκτός έδρας, Φράιμπουργκ και η Βέρντερ παίζει με τη Μάιντζ σ’ ένα από τα πιο οριακά ματς του Σαββάτου!

Στην Ισπανία έχουμε τρια πολύ ενδιαφέροντα ματς. Η Μπιλμπάο υποδέχεται τη Σοσιεδάδ (17:15). Παραδοσιακές δυνάμεις του Ισπανικού ποδοσφαίρου, σ’ ένα δυνατό ζευγάρωμα. Η Βαλένθια θέλει να παραμείνει στην δεύτερη θέση, κοντά στην Μπαρτσελόνα και για να το πετύχει πρέπει να φύγει αλώβητη από την έδρα της Εϊμπάρ. Τέλος, η Ατλέτικο θεωρητικά έχει εύκολο έργο, απέναντι στην παραπαίουσα φέτος, Αλαβές.

Στην Ιταλία, έχουμε επίσης τρια ματς. Η Νάπολι πρέπει να κάνει “restart” μετά την ήττα από τη Γιουβέντους και το “Χ” με τη Φιορεντίνα. Πάει στην έδρα της Τορίνο. Δεν είναι εύκολο. Το αντίθετο θα έλεγα. Το χρειάζεται όμως. Η πρωτοπόρος Ίντερ υποδέχεται την Ουντινέζε. Σοβαρή η ομάδα του Σπαλέτι φέτος, δείχνει ότι μπορεί να το παέι μέχρι τέλους. Η Ρόμα το βράδυ, φιλοξενεί την Κάλιαρι κι οι οπαδοί της περιμένουν μια ακόμα “γεμάτη” εμφάνιση από τους “τζιαλορόσι”.

Ολοκληρώνουμε με τη Γαλλία και τη Λιγκ 1. Η Παρί Σεν Ζερμέν θα πάει στην έδρα της Ρεν. Δε θα είναι καθόλου εύκολο, απέναντι σε μια καλή και οργανωμένη ομάδα, όπως η Ρεν. Ειδικά για τη φετινή Παρί που δείχνει να δυσκολεύεται μακριά από το Παρίσι. Γεμάτο αμφίρροπα ματς γενικά το πρόγραμμα. Η Καέν φιλοξενεί την Γκινγκάμπ. Ίδιοι στοχοι, αντίθετη κατάσταση. Η φοβερή Μονπελιέ παίζει με την κάκιστη Μετς. Η Λιλ που ψάχνει να βρει τον καλό εαυτό της, πάει στην Ντιζόν. Το Στρασβούργο υποδέχεται την Τουλούζ. Κέρδισε την Παρί, θα τη γλιτώσει η ομάδα του Ντιπρά; Τέλος, η Τρουά παίζει με την Αμιέν σ’ ένα ματς που αν και δεν του φαίνεται είναι “εξάποντο” παραμονής.

To Top