ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σάκιτς: Ένιωσε την αμφισβήτηση, αλλά απέδειξε πόσο πολύτιμος είναι…

Στον φετινό Άρη, τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής σε ότι αφορά την άμυνα τις έχει κερδίσει με τις εμφανίσεις του, ο Εμάνουελ Σάκιτς.

Ο Αυστριακός αμυντικός είναι ο πλέον σταθερός ποδοσφαιριστής του Άρη στα μετόπισθεν, έχοντας δώσει βοήθειες τόσο στην φυσική του θέση, όσο και ως αριστερό μπακ.

Στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας ήταν από τους νεοαποκτηθέντες που ξεχώρισε με την απόδοσή του, έχοντας μάλιστα εξαιρετική παρουσία στο φιλικό με την Σάλκε, ως εσωτερικός μέσος, στο 4-3-3, του τότε προπονητή της ομάδας, Μίχαελ Ένινγκ.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Λαμία, αν και όλοι στην ομάδα το γνώριζαν έπαιξε με πυρετό, δεν είχε καλή απόδοση, αντικαταστάθηκε από τον προηγούμενο προπονητή του και έχασε την ευκαιρία να παίξει στο ευρωπαϊκό παιχνίδι που ακολουθούσε με την Κόλος Κοβαλίβκα. Ο Ένινγκ έκρινε τότε πως ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσει στο δεξί άκρο της άμυνας τον Ροζ και όχι τον Αυστριακό, δείχνοντας ενοχλημένος από την εικόνα του 29χρονου μπακ στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Μάλιστα και η κριτική που είχε ασκηθεί προς το πρόσωπό του Σάκιτς, μετά τον αγώνα με την Λαμία, ήταν ιδιαίτερα έντονη, καθώς πρόκειται για μία θέση που ο Άρης “πόνεσε” πολύ τις προηγούμενες δύο σεζόν. Αυτό, όμως, δεν την δικαιολογούσε και πάλι…

Επέστρεψε στον αγώνα με τον Βόλο, ήταν από τους καλύτερους του Άρη και έκτοτε δεν έχασε την θέση του στο αρχικό σχήμα. Παρότι σε αυτό το ματς τραυματίστηκε στο δεξί χέρι και έκανε χειρουργείο, έχασε μόνο τον αγώνα που ακολούθησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου.

Επέστρεψε και αγωνίστηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, ενώ με Απόλλων Σμύρνης και Αστέρα Τρίπολης, έπαιξε ως αριστερό μπακ, αντικαθιστώντας τον Κριστιάν Γκάνεα που είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό. Θέση που έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν στην καριέρα του, αποδεικνύοντας πως μπορεί να δώσει πολλές περισσότερες βοήθειες στον Άρη, απ΄ότι θα περίμενε κανείς.

Τα στατιστικά του Εμάνουελ Σάκιτς:

  • 5ος σε χρόνο συμμετοχής, με 427 λεπτά σε πέντε αγώνες
  • 32 εύστοχες πάσες, 5ος στην σχετική λίστα του Άρη
  • Εχει κερδίσει 7 φάουλ, έχει κάνει στον αντίπαλο μόλις 5
  • Μαζί με τον Γκάνεα, έχουν από 26 λάθη, 3οι πίσω από τους Γκάμα-Μπερτόγλιο
  • Επιχείρησε έξι φορές να βρει συμπαίκτη του στην αντίπαλη περιοχή, τα κατάφερε τη μία
  • Εχει 19 κλεψίματα, όσα και οι Τζέγκο-Ματίγια
  • Με 5 εύστοχες επεμβάσεις σε προσπάθεια αντιπάλου, είναι 5ος και πάλι στη σχετική λίστα του Άρη
  • Είναι στο όριο της τιμωρίας με 3 κίτρινες κάρτες

 

 

 

To Top