ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάκιτς: “Θα παίρναμε το κύπελλο, εάν περνούσαμε τον Ολυμπιακό! Ήθελα πολύ να μείνω στον Άρη, αλλά…”

Ο Εμάνουελ Σάκιτς έρχεται το Σάββατο ως αντίπαλος του Άρη με τον Ιωνικό και μίλησε για τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, έπειτα από τηυν παραμονή των δυο χρόνων στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αναλυτικά όσα είπε στο FLASH 99,4:

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξαναβρεθώ στο Κλεάνθης Βικελίδης, αν και αντίπαλος του Άρη, θα ήθελα να ξαναζήσω την ατμόσφαιρα των φιλάθλων. Ελπίζω να μην… μπερδέψω τους πάγκους, θα είμαι προσεκτικός.

Για το αν είναι χαρούμενος που έμεινε στην Ελλάδα: “Ναι φυσικά είναι η πέμπτη μου χρονιά στην Ελλάδα, είμαστε εδώ μαζί με την σύντροφό μου από την αρχή, απολαμβάνουμε την Ελλάδα και είμαι χαρούμενος που συνεχίζω εδώ… Μερικές φορές, ναι είναι αλήθεια νιώθω και λίγο Έλληνας”.

Αν θεωρεί τα δυο χρόνια που ήταν στον Άρη ήταν τα καλύτερα χρόνια στην καριέρα του μέχρι: “Ναι φυσικά και ήταν, καταφέραμε επί δυο σερί χρονιές να τερματίσουμε στην τρίτη θέση σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως το ελληνικό οπότε ήταν σημαντικά αυτά τα χρόνια για την καριέρα μου.

Για την αγάπη του κόσμου: “Μέχρι να σου έρθει η αγάπη, η έκπληξη δεν το περιμένεις. Ήξερα πολύ καλά ποιος ήταν ο κόσμος του Άρη και την ατμόσφυρα που επικρατούσε στο γήπεδο. Υπήρχαν φορές που και γω ξαφνιάστηκα με χαρά για τις εκδηλώσεις του κόσμου. Μάλιστα όταν έφυγα από τον Άρη, δέχθηκα κάποια μηνύματα αγάπης από τον κόσμο, για την προσφορά μου αυτά τα δυο χρόνια. Πολλοί χάρηκαν που έμεινα στην Ελλάδα, αν και στενοχωρήθηκαν που έφυγα από τον Άρη”.

Για το αν ήταν απόφαση δική του η αποχώρηση: “Νομίζω ήταν απόφαση του συλλόγου. Περίμενα πολύ καιρό για μία πρόταση η οποία όμως δεν ήρθε τελικά και ο Άρης δεν ήθελε να ανανεώσουμε την συνεργασία. Απέρριψα δύο προτάσεις από ελληνικές ομάδες γιατί περίμενα τον Άρη αλλά τελικά κατέληξα στον Ιωνικό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο”.

Για το γκολ του κόντρα στην ΑΕΚ, μετά τη δολοφονία του Άλκη: “Ήταν πολύ συναισθηματικό όλο αυτό το οποίο συνέβει γιατί ήταν μία δύσκολή στιγμή για όλους, για όλη την κοινότητα του Άρη μετά την δολοφονία του Άλκη, δώσαμε μία μικρή χαρά σε μία πολύ δύσκολη στιγμή. Ήταν κάτι το οποίο μας θύμωσε και μας στεναχώρησε γιατί ένας άνθρωπος δεν έφταιγε σε τίποτα και έχασε πολύ άδικα την ζωή του”.

Για τα προγνωστικά του ενόψει του Άρης-Ιωνικός: “Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι, θα υπάρχει καλή ατμόσφαιρα, θα είναι δύσκολο για εμάς αλλά πιστεύω πως θα έχει ενδιαφέρον, μια και οι δυο ομάδες είναι καλά προετοιμασμένες”.

Για το αν συζήτησε ποτέ με τον Σόουζα ή τον Βαλεριάνο για τον Άρη: “Φυσικά και έχουμε μιλήσει και αυτοί πέρασαν πολύ καλά στον Άρη. ο Βαλεριάνος υποστηρίζει ακόμη και είναι οπαδός της ομάδας όπως και ο Σόουζα που είναι και αυτός τρελός για τον Άρη”.

Για το αν ξέρει ότι υπάρχει ένα φαν κλαμπ του Σάκιτς στην Αυστρία: “Δεν το γνωρίζω, αν και ξέρω που έγινε η προετοιμασία, πρώτη φορά το ακούω, είναι ωραίο να είσαι αγαπητός στην Αυστρία, αλλά δεν σκέφτομαι να επιστρέψω”.

Για το πρωτάθλημα και το αν πιστεύει ότι ο Άρης μπορεί να πάρει έναν τίτλο: “Ο Παναθηναϊκός νομίζω όπως δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας είναι πρώτος, έχει καλή χημεία και ομάδα και είναι δύσκολο να κατέβει από αυτήν τη θέση, για να τον προσπεράσει . Για τον Άρη όλα είναι ανοιχτά, κι όταν παίζαμε, είχαμε κακές στιγμές, είχαμε σερί αγώνες χωρίς καλό αποτέλεσμα, αλλά κάναμε την ανατροπή”.

Για το ότι λείπει ένας τίτλος από τον Άρη είπε: “Ναι είναι αλήθεια, την πρώτη χρονιά φτάσαμε πολύ κοντά στο κύπελλο, νομίζω ότι αν περνούσαμε τον Ολυμπιακό, θα παίρναμε το κύπελλο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Αλλά έχω πάντα καλά αισθήματα για τον Άρη”.

To Top