Σάκκαρη: «Από τις χειρότερες ήττες της ζωής μου»

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έχασε μέσα από τα χέρια της την πρόκριση στη φάση των «16» του Roland Garros.
«Δεν ξέρω τι να πω, δεν έχω λόγια για αυτό το ματς», είπε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μετά τον αποκλεισμό της από την Μαρτίν Τρεβιζάν.

«Είναι από τις χειρότερες ήττες της ζωής μου και θα είναι δύσκολο. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα αν με δυσκόλεψε κάτι, νομίζω ότι πολύ απλά δεν έκανα αυτό που έπρεπε. Δεν έπαιξα με θάρρος, δεν έπαιξα με ψυχή. Δεν πήρα τις ευκαιρίες μου για μια ακόμα φορά. Είχα πολύ μεγάλα προβλήματα με το σερβίς μου, με δυσκόλεψε πάρα πολύ το ότι δεν μπορούσα να το βρω. Γενικά πολλά πράγματα πήγαν στραβά».

Φέτος η 25χρονη τενίστρια έπαιξε σε δύο τέταρτους γύρους Grand Slam (για πρώτη φορά) και κλείνει τη σεζόν με τον τρίτο γύρο στο Παρίσι. «Δεν είμαι τελείως αρνητική. Σίγουρα έπαιξα δύο πολύ καλά Grand Slam, αλλά σε αυτό είμαι πολύ απογοητευμένη, δεν έπρεπε να χάσω από Τρεβιζάν, έχασα το ματς μέσα από τα χέρια μου. Είναι δύσκολο να το χωνέψω και χρειάζομαι τον χρόνο μου».

Η Μαρία πραγματικά είχε πιστέψει ότι θα μπορούσε να προχωρήσει στη διοργάνωση. «Ναι, ξεκάθαρα ήταν ευκαιρία να πάω μακριά. Δεν ένιωθα ότι έπαιζα άσχημα, ένιωθα ότι έπαιζα καλά. Νομίζω ότι ήταν ψυχολογικός ο λόγος που έχασα το παιχνίδι, δεν ήταν τενιστικός. Δεν ήταν ότι απλά δεν ένιωθα καλά και απλά δεν μου μπήκαν κάποια χτυπήματα. Ήταν καθαρά θέμα ψυχολογίας. Φοβήθηκα, όταν έπρεπε να παίξω λίγο πιο επιθετικά δεν το έκανα. Σαν να φοβόμουν… Έπαιξα παθητικά. Το ίδιο πράγμα έγινε και στη Νέα Υόρκη έστω και με άλλη αντίπαλο και πρέπει να το βελτιώσω, γιατί συνέβη δύο φορές στη σειρά».

Όσο για το φινάλε της σεζόν; «Δεν ξέρω, αυτή τη στιγμή μου είναι πολύ δύσκολο να σκεφτώ αν θέλω να παίξω αυτό το τελευταίο τουρνουά που έχει μείνει (στην Οστράβα). Αν ήταν στο χέρι μου, θα έλεγα όχι. Αλλά αν ηρεμήσω μπορεί να θελήσω τελικά να παίξω».

 

To Top