Σάκκαρη για κούπα

Η Μαρία Σάκκαρη λύγισε σε straight sets τη Σιμόνα Χάλεπ, πρώην Νο.1 στον κόσμο, και πέρασε στα ημιτελικά του Kremlin Cup!

Παρότι πήγε… να τα χαλάσει στο τέλος, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 6-4, 6-4 της 30χρονης Ρουμάνας (Νο.19) σε 1 ώρα και 45 λεπτά και θα αναμετρηθεί αύριο (14.00) στην τετράδα με τη Ρωσίδα Εκατερίνα Αλεξάντροβα. Η Μαρία ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει μια επιβλητική νίκη, καθώς προηγήθηκε με δύο μπρέικ διαφορά στο δεύτερο σετ, ωστόσο κάτι η κούραση, κάτι η υπερπροσπάθεια της Χάλεπ και λίγο έλειψε να… μπει σε περιπέτειες! Τέλος καλό, όλα καλά όμως και αύριο θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Θα ήταν ιδανικό να μπορέσει να συνοδεύσει αυτή την εκπληκτική σεζόν της με έναν τίτλο! Η 26χρονη τενίστρια κατάφερε να μπει στη θέση του οδηγού στο τέταρτο γκέιμ (3-1), αφού προηγουμένως είχε σβήσει δύο μπρέικ πόιντ της Χάλεπ, όμως όταν πήρε τις μπάλες στα χέρια να σερβίρει για το πρώτο σετ, η Σιμόνα σημείωσε το πρώτο της μπρέικ στον αγώνα (5-4). Η Μαρία, όμως, δεν έχασε την ψυχραιμία της, πίεσε στο επόμενο γκέιμ και εκμεταλλευόμενη το πέμπτο της σετ πόιντ «έγραψε» το 1-0 μετά από 57 λεπτά.

Μπήκε δυνατά και στο δεύτερο σετ, με αποτέλεσμα να σημειώσει πολύ νωρίς το μπρέικ (2-0), ενώ πήρε μεγάλο προβάδισμα στο έκτο γκέιμ όταν έσπασε για δεύτερη φορά την αντίπαλό της (5-1). Είχε ματς πόιντ στο επόμενο γκέιμ (40-30), όμως η Σιμόνα έμεινε όρθια στη συνέχεια και με δύο μπρέικ στη σειρά βρέθηκε να σερβίρει στο 5-4. Όπως έγινε και στο πρώτο σετ, η Μαρία έβαλε το πόδι στο γκάζι και έδειξε αποφασισμένη να κλείσει εκεί τον αγώνα. Πράγματι, στο δεύτερο ματς πόιντ της «εκτέλεσε» τη Χάλεπ με το φόρχαντ και θα παλέψει αύριο για μια θέση στον τελικό.

To Top