Σάκοτα: “Ο Άρης έχει δυσκολίες, αλλά έχει γκαρντ, εμείς όχι”

Ο Ντράγκαν Σάκοτα δήλωσε μετά τη νίκη επί του Άρη ότι η ΑΕΚ ακόμα έχει προβλήματα χημείας και πως ψάχνει έναν γκαρντ για να έρθει ισορροπία στο ρόστερ.  Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Όπως είπε: «Συγχαρητήρια για τη νίκη, επειδή έτσι όπως είμαστε, έχουμε ανάγκη να κερδίζουμε. Θα ήθελα να δω καλύτερη απόδοση, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι ευχαριστημένος με κάποια σημεία και με τη νίκη. Πάμε καλά στα ριμπαουντ και είχαμε στόχο να ελέγξουμε τα σουτ από το τρίποντο. Τελικά υπήρξε μόνο ένα τρίποντο που μας ξέφυγε, αυτό του Πουλιανίτη από τη γωνία. Ο πάγκος βοήθησε, στο πρώτο μέρος έβαλε 27 από τους 39 πόντους και στο δεύτερο έπαιξε και πάλι καλά. Έδωσαν ενέργεια τα παιδιά και βάλαμε σημαντικά καλάθια.

Είμαστε αρκετά πίσω στη βαθμολογία, αλλά κάναμε τρεις συνεχόμενες νίκες τελευταία και βλέπουμε με αισιοδοξία το πρωτάθλημα. Επειδή όλοι οι αντίπαλοι που έχουν τον ίδιο στόχο με μας έρχονται στην έδρα μας, αν κρατήσουμε την έδρα, θα τερματίσουμε εκεί που θέλουμε».

Για την απόδοση του Χάρις: «Έχει πέσει η φόρμα του, είναι παίκτης που πάνω του βάζει ο αντίπαλος τον καλύτερο αμυντικό. Ένα διάστημα ήταν αποτελεσματικός, αλλά μετά έπεσε. Υπάρχουν πολλοό παίκτες στην ομάδα και ευτυχώς βοήθησαν οι άλλοι. Δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος δεν παίζει καλά, κάτι συμβαίνει».

Για την παρουσία των Μπάρλοου και Άτιτς: «Δεν υποτιμώ κανέναν. Ο Άρης μπορεί να περνά δυσκολίες, αλλά έχει υλικό και πολλά γκαρντ. Όποια ομάδα έχει πολλά γκαρντ μπορεί να στήσει το παιχνίδι όπως θέλει. Σήμερα κάποια παιδιά μπήκαν από τον πάγκο, βοήθησαν, όμως το κακό ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου μας έβγαλε από το πλάνο. Ο Άτιτς πήγε καλά, παρότι ήταν άρρωστος. Ο Μπάρλοου ξεκίνησε καλά, αλλά στο δεύτερο έπεσε. Έκανε μερικά λάθη, ειδικά το αντιαθλητικό σε ένα σημείο που ήμασταν μπροστά, ίσως έδωσε αέρα στον Άρη να γυρίσει το παιχνίδι».

Για την προοπτική ενίσχυσης του ρόστερ: «Η χημεία της ομάδας χρειάζεται οπωσδήποτε γκαρντ. Παίζουμε με δύο πλέι μέικερ πολύ, δεν είναι εύκολο να παίζεις με ένα γκαρντ. Είναι ένα θέμα αυτό. Είμαστε η μόνη ομάδα στην Ευρώπη με τόσα λίγα γκαρντ. Ελπίζω αυτές τις μέρες να τελειώσουμε. Δεν έχει σημασία τι θα κάνουμε στην Ευρώπη, έχει φυσικά σημασία για το κύπελλο, αλλά και στο πρωτάθλημα, όπου έχουμε στόχους».

To Top