Σάκοτα: “Ο Γκάλης είναι το μπάσκετ…”

Ο Ντράγκαν Σάκοτα… υποκλίθηκε στον Νίκο Γκάλη, ενώ τόνισε πως με παίκτες επιπέδου Euroleague, η ΑΕΚ θα… χτυπήσει πρωτάθλημα.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Το Galis 3on3 Basketball συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στη Ρόδο και χθες στο γήπεδο βρέθηκε και ο Ντράγκαν Σάκοτα, παίρνοντας μία γεύση από το όμορφο θέαμα του τουρνουά.

Ο τεχνικός διευθυντής κι επικεφαλής των Ακαδημιών της ΑΕΚ μίλησε στο gazzetta.gr για την τεράστια επίδραση του Νίκου Γκάλη στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και γενικότερα στο άθλημα, ενώ εξήγησε πως μπορεί να… χτυπήσει πρωτάθλημα ξανά η «Βασίλισσα».

Δεν θα μπορούσε να λείψει από την κουβέντα η μαγική σεζόν που κατέκτησε 2 τρόπαια (BCL και Κύπελλο) σαν προπονητής της, ενώ έκανε τον απολογισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Για το πόσο σημαντικό είναι για μια πόλη σαν την Ρόδο και για μια χώρα σαν την Ελλάδα να έχει τον σπουδαίο Νίκο Γκάλη: «Το μοντέρνο μπάσκετ έχει το όνομα του Γκάλη. Ήρθε στην Ελλάδα στα 80s. Εκείνη την εποχή δεν μπορούσαμε να πούμε πολλά πράγματα για το μπάσκετ. Θα πρέπει να σταθούμε στην πορεία του Γκάλη και της Εθνικής το 1987. Το ελληνικό μπάσκετ είχε ανέβει στην κορυφή. Δεν μετριέται η προσφορά του. Ότι και να πούμε είναι λίγο για τον Γκάλη. Είναι και hall of famer και αυτό τα λέει όλα. Τιμή μου που είχα αντίπαλο τον Γκάλη, αλλά και που βρίσκομαι εδώ για αυτόν τον σπουδαίο παίκτη»

πηγή: gazzetta.gr

 

Σελίδες: 1 2

To Top