ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάλος μετά το διάταγμα Τραμπ για τους πρόσφυγες

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί στις ΗΠΑ μετά την υπογραφή του διατάγματος για τους πρόσφυγες από τον Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο ισχύει για τις επόμενες 120 ημέρες.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν δεκάδες άνθρωποι να παραμένουν στα αεροδρόμια και να κρατούνται μέχρι να ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει.

Πλήθος διαδηλωτών έχει συγκεντρωθεί έξω το αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης, στο οποίο κρατούνταν δύο Ιρακινοί. Διαδηλωτές βρίσκονται και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας, ζητώντας από τον Αμερικανό πρόεδρο να πάρει πίσω το διάταγμα και να επιτρέψει στους πρόσφυγες να μπουν στη χώρα.

Μετά τον σάλο, ομοσπονδιακή δικαστής του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης με κατεπείγουσα εντολή αναστέλλει προς το παρόν τη δυνατότητα των αμερικανικών αρχών να απελαύνει ανθρώπους με έγκυρες βίζες. Η αναστολή θα είναι σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι την ακρόαση στις 21 Φεβρουαρίου και θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα και περιλαμβάνει ανθρώπους με κάθε είδους έγκυρη βίζα και πράσινη κάρτα.

Από την πλευρά της, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών εκτιμά ότι η εντολή επηρεάζει 100 ως 200 ανθρώπους που έχουν συλληφθεί σε αεροδρόμια των ΗΠΑ ή ταξιδεύουν, αν και νομικοί σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό.

To Top