Σάλος με τον Ινφαντίνο που έπαιξε ποδόσφαιρο στην Ινδονησία μετά την τραγωδία των 133 νεκρών

Αρνητικά σχόλια συγκέντρωσε η κίνηση του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, να παίξει ποδόσφαιρο με τον πρόεδρο της Ινδονησίας και τοπικούς αξιωματούχους λίγες εβδομάδες μετά την τραγωδία που άφησε πίσω της 133 νεκρούς.

Το πρωί της Τετάρτης (19/10) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδονησίας (PSSI) δημοσίευσε φωτογραφίες με τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, να παίζει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην Τζακάρτα με τον πρόεδρο της χώρας, Τζόκο Βιντόντο και άλλους τοπικούς αξιωματούχους.

Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media, καθώς θεωρήθηκε προκλητικό λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη τραγωδία στη χώρα, που στοίχισε τη ζωή σε 133 ανθρώπους.

“Αντί να παίζουμε ποδόσφαιρο μαζί είναι καλύτερα να πάμε μαζί στα σπίτια των θυμάτων της τραγωδίας Καντζουρουχάν. Είναι πιο σημαντικά”, έγραψε στο Twitter ο Ινδονήσιος ηθοποιός Βίνο Μπαστιάν, απευθυνόμενος στους 1,9 εκατομμύρια followers του.

“133 άνθρωποι πέθαναν. Και, ο πρόεδρός σας ήρθε εδώ για να παίξει διασκεδαστικό ποδόσφαιρο και να γελάσει; Ντροπή σας”, έγραψε ο δημοφιλής λογαριασμός ποδοσφαίρου, ονόματι PanditFootball.

Θυμίζουμε ότι μετά την ήττα της Αρέμα με 3-2, περίπου 3.000 οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του Καντζουρουχάν και ενώ ο αγώνας είχε λήξει. Η αστυνομία προέβη σε βία, προκειμένου να αποτρέψει το πλήθος, ενώ στη συνέχεια οι αρχές έριξαν και δακρυγόνα.

Χιλιάδες ήταν οι οπαδοί που λιποθύμησαν, με τα σκηνικά που ακολούθησαν να είναι ανατριχιαστικά.

Όπως έγινε γνωστό ο Πρόεδρος της χώρας αποφάσισε να κατεδαφίσει το Στάδιο Καντζουρουχάν, όπου έλαβε χώρα η τραγωδία.

 

To Top