Σάλος με το γκολ που δεν μέτρησε στον τελικό (video)

Μπορεί να έχουν περάσει ήδη τέσσερις ημέρες από τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας και τη μεγάλη νίκη της Μπάγερν επί της Ντόρτμουντ στην παράταση, εντούτοις δεν έχει κοπάσει καθόλου το κύμα διαμαρτυριών αναφορικά με το γκολ που πέτυχε η Μπορούσια και ποτέ δεν κατακυρώθηκε.

Ο Φλόριαν Μάιερ συμβουλεύτηκε τον βοηθό του, Φρανκ Βίλενμποργκ και δέχθηκε πως η μπάλα δεν είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή πριν την απομακρύνει ο Ντάντε έπειτα από το σουτ του Χούμλς, όμως οι αναλύσεις εκθέτουν τόσο τον διαιτητή του τελικού όσο (κυρίως) τον 35χρονο επόπτη.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση του καθηγητή μαθηματικών Ούλριχ Κόρτενκαμπ για λογαριασμό της «Bild», το κέντρο της μπάλας τη στιγμή της απομάκρυνσής της από τον Βραζιλιάνο στόπερ των Βαυαρών βρισκόταν 15 εκατοστά μέσα από τη γραμμή του τέρματος.

Με δεδομένο πως η απόσταση (ακτίνα) του κέντρου της μπάλας από την περίμετρό της είναι 11 εκατοστά, η πάλα είχε περάσει ολόκληρη κατά 4 εκατοστά τη γραμμή. Ως εκ τούτου έπρεπε το γκολ του Χούμελς να κατακυρωθεί, κάτι που δεν έγινε.

Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα ο 43χρονος μαθηματικός χρησιμοποίησε μιαν απλή μέθοδο. Επέλεξε δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες προς το τέρμα του Νόιερ, τράβηξε τις σχετικές γραμμές που φαίνονται και στη φωτογραφία και διαπίστωσε πως το σημείο που αυτές τέμνονται είναι 15 εκατοστά εντός του τέρματος.

Πάντως οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως στο ξεκίνημα της φάσης ο Χούμελς ήταν οφ σάιντ, όπερ σημαίνει πως ο βοηθός έκανε δύο λάθη σε ελάχιστα δευτερόλεπτα!

Πηγή: sentragoal.gr

To Top