ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάλος στην Νιγηρία με τις καταγγελίες για διαφθορά στην Εθνική ομάδα! Οι αποκαλύψεις του Ιντέγε…

Εχουν προκαλέσει σάλο στην Νιγηρία οι καταγγελίες πρώην διεθνών ποδοσφαιριστών, περί δωροδοκίας πρώην προπονητών της Εθνικής για να συμπεριλάβουν συγκεκριμένους παίκτες στη λίστα για το Μουντιάλ του 2014.

Δυο πρώην διεθνείς, οι Τσινέντου Ομπάσι και Ταγιέ Ταϊβό υποστήριξαν πως κάποιοι προπονητές ήθελαν να δωροδοκηθούν με χρήματα, για να διαμορφώσουν ανάλογα την αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Και όπως αναφέρουν στην Νιγηρία δεν είναι μόνο οι δύο τους, αλλά και ο Ιντέγε που ένωσε την φωνή του μαζί τους.

Όπως καταγγέλλει ο Ομπάσι: “Επαιζα στην Σάλκε και στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα πήγαινε πολύ καλά. Δύο μέρες πριν βγει η λίστα για το Μουντιάλ, μου ζητήθηκε να πληρώσω μερικά χρήματα για να είμαι στην ομάδα. Εγώ πλήρωνα τις υποχρεώσεις μου στη χώρα μου κι ένιωσα πως δεν έπρεπε να κάνω αυτό που μου ζητούσαν. Αν ήμουν πιο νέος ίσως να το έκανα, αλλά το πήρα προσωπικά γιατί μου ράγισε την καρδιά. Γιατί το 2010 ήταν να πάρει μεταγραφή στην Αγγλία από την Χόφενχάϊμ και δεν έγινε, γιατί τραυματίστηκα σε παιχνίδι της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής”.

Από την πλευρά του ο Ταγιέ Ταϊβό, είπε πως εξαναγκάστηκε να σταματήσει από την Εθνική ομάδα, λόγω των “βρόμικων απαιτήσεων του Κέσι”, που ήταν τότε προπονητής.

Ο Ιντέγε, ο οποίος έχει μιλήσει πολλές φορές για το γεγονός πως δεν έπαιξε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας (θυμηθείτε ΕΔΩ), τώρα ενώνει την φωνή του, με τους Ομπάσι και Ταϊβό: “Πριν αποσυρθώ θα γράψω βιβλίο για όσα έχουν συμβεί. Ξέρουμε ότι υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρό μας. Αλλά υπάρχουν και τα όρια της διαφθοράς καθώς μετά πας στην απληστία.

Πολλά πράγματα δεν κόλλησαν εκείνη την εποχή και πολλές φορές αναρωτιέμαι αν έκανα κάτι λάθος ή αν δεν έκανα κάτι. Ο Θεός χρησιμοποίησε τον Κέσι (σ. σ. προπονητής της Νιγηρίας)… Δεν έχω πει σε κανέναν τι ακριβώς συνέβη, μόνο η σύζυγός μου γνωρίζει. Αυτό που συνέβη ήταν σκληρό».

Ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες εδώ και μέρες στην Νιγηρία για εκείνη την περίοδο, όπου προπονητής ήταν ο Στέφεν Κέσι (έφυγε από την ζωή το 2016 σε ηλικία 54 ετών από καρδιακή προσβολή), αν και η Ομοσπονδία της χώρας σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ θέλει να… κουκουλώσει μια και καλή το θέμα.

 

 

 

To Top