Σάμιος: «Τι είπα με τον Άρη για παίκτες και Βικελίδης»

Λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον Θανάση Αθανασιάδη και τους παράγοντες του Άρη, ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας Θανάσης Σάμιος αποκάλυψε και επίσημα τους λόγους της συνάντησης, όπως σας είχε ενημερώσει άμεσα από την πρώτη στιγμή το PRESSARIS: τα μεταγραφικά και το θέμα της χρήσης του Κλεάνθης Βικελίδης.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου της Δόξας Δράμας στον «Libero 107,4» στην οποία άνοιξε τα χαρτιά του:

«Ο λόγος της επίσκεψης ήταν να συναντηθώ με την διοίκηση του Άρη. Η ομάδα είναι σε καλά χέρια, αγαπούν την ομάδα και το ποδόσφαιρο και μας έχουν παράσχει την αρωγή τους και τη βοήθεια. Μετά το φιλικό έχει δυναμωθεί η σχέση μας. Συζητήσαμε να παίξουμε κάποιους αγώνες στο ‘Κλεάνθης Βικελίδης’ γιατί το γήπεδό μας χρειάζεται αρκετά έργα, όπως η ανακατασκευή χλοοτάπητα, προβολείς και σε κερκίδες,
Κινούμαστε γρήγορα με την παροχή και τη συμμετοχή όλων των φορέων της Δράμας. Ο Στόχος είναι διακαής και αν παραστεί ανάγκη θα προσπαθήσουμε να παίξουμε στην Θεσσαλονίκη. Η διοίκηση του Άρη είναι άνθρωποι που μας έχουν δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής και μας είπαν να μας παρέχουν κάθε ευκολία. Συζητήσαμε να πάρουμε κάποιους παίκτες δανεικούς από τον Άρη σε περίπτωση που υπάρχει η διάθεση. Η προθεσμία μεταγραφών για εμάς είναι μέχρι τις 7 Νοεμβρίου».

Για την περίπτωση Τσέζαρεκ:
«Πράγματι έχει αρνηθεί αλλά έχει κανείς καιρό να σκεφτεί και να αλλάξει γνώμη στη ζωή. Είναι παίκτης του Άρη, αξιόλογος, με μεγάλη προσωπικότητα. Είναι θέμα όμως του Άρη. Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα έχουν συμμετοχή και επαγγελματικής μεταχείρισης. Είναι από τους πρώτους στόχους. Πάντοτε μιλάμε για δανεισμό. Κάθε διοίκηση σοβαρή όταν έχει μεγάλο ρόστερ με ισάξιους και καλούς παίκτες και υπάρχει συγκέντρωση παικτών σε μία θέση τότε θέλει να βγει κερδισμένη».

Για τον Νάτσο Γκαρσία είπε:
«Έχουμε μιλήσει και για τον Νάτσο Γκαρσία και κάποιους άλλους. Δεν θα ήθελα όμως να προκαταβάλω κάτι.
Εμείς είμαστε μία ομάδα που χρειάζεται αρκετούς παίκτες σε αρκετές θέσεις. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, είναι εξαίρετοι άνθρωποι. Ο κ. Κόντης ήταν παρών αλλά αποχώρησε πριν τελειώσουμε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης».

Αναφέρθηκε στη σχέση της Δόξα Δράμας με την Θεσσαλονίκη:
«Έκανα επαφή και με τον ΠΑΟΚ. Η Δόξα Δράμας έχει ομφάλιο λώρο την Θεσσαλονίκη. Υπάρχει και ένα άλλο θέμα, είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου. Έχουμε την πολυτέλεια στην ομάδα μας να μπορούμε να βάλουμε στην ενδεκάδα μας πιτσιρικάδες. Θέλουμε νεαρούς και όταν ψηθούν θα τους πάρουν πίσω έτοιμους για να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο.
Συναντήθηκα με τον κ. Κωνσταντινίδη και συζητήσαμε εναλλακτικά για το αν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την Τούμπα. Δε μιλήσαμε για συγκεκριμένους παίκτες. Δεσμεύτηκε ότι θα μιλήσει με τον πρόεδρο και τη διοίκηση.  Θα ήθελα πολύ τον Παπάζογλου ή τον Γιάννου. Αυτοί είναι αρκετοί. Χρειαζόμαστε δύναμη ‘πυρός’. Το γήπεδο της Καβάλας δεν πληροί τις προϋποθέσεις είναι σε αισχρή κατάσταση, τόσο του Μακεδονικού όσο και του ‘Καυτανζογλείου’. Δεν είναι δικές μου εκτιμήσεις είναι του φορέα της Superleague.
Και εκεί υπάρχει καλή πρόθεση και διάθεση και  θα βρούμε λύση»

Για τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει ήδη:
«Συζητήσεις έχουμε για τον Καρντόσο. Μπορώ να ανακοινώσω την απόκτηση του Ρόκα ως τερματοφύλακα, του Ψυχογιού ως δεξί μπακ και του Κάσιο ως αμυντικό χαφ. Αυτές ολοκληρώθηκαν και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε κάνει ένα νέο κύκλο επαφών».

Σχετικά με την υπόθεση των στημένων αγώνων:
«Από την ημέρα που ανέλαβα την ομάδα στα 45 μου, δεν είχα κανένα δικαστήριο, έκτοτε πήγα 4 φορές και αθωώθηκα με 3-0. Δέκα ομάδες βρεθήκαμε κατηγορούμενες. Όλες οι κατηγορίες και δίκες είχαν σταθερή συνιστώσα την Ηλιούπολη. Δεν ετέθη ποτέ τέτοιο θέμα. Εύχομαι να μη δούμε τέτοια φαινόμενα. Είναι σκληρό για κάποιον άνθρωπο να βρίσκεται στο εδώλιο έστω και στην πειθαρχική. Σπιλώνονται άνθρωποι και συνειδήσεις. Έπρεπε να περάσω μέσα από αυτό τον ‘κλίβανο’ της δικαιοσύνης για να φανεί ότι ο καθαρός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αυτό που με στεναχώρησε ήταν η έφεση από τον αθλητικό εισαγγελέα που σε πρώτο βαθμό ήταν ανυπόστατο. Δέχομαι να πάω κατηγορούμενος αλλά όταν είμαι 100% αθώος δεν δέχομαι να πηγαίνω σε δεύτερο βαθμό».

Για την κρούση στον Ολυμπιακό:
«Κάποια συζήτηση έγινε, ζητήσαμε τον Γκρίμπιτς, αλλά προτίμησε τον Λεβαδειακό.
Έχουμε πάρει δύο παίκτες από τον Ολυμπιακό. Η δική μας πολιτική επιβάλει να έχουμε παίκτες και από άλλες ομάδες».

Καταλήγοντας σε ερώτηση για το αν θα μετέχει στα συμβούλια της Λίγκας υπογράμμισε:
«Φυσικά και θέλω. Θα προσπαθήσω να μη χάσω κανένα. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο και θέλω να είμαι κοντά στις εξελίξεις και στην ομάδα μου».

To Top