Σάρι: Έτοιμος να γίνει ο γηραιότερος τεχνικός με τίτλο στην Serie A

Έναν μόλις χρόνο μετά την κατάκτηση του Europa League που ήταν ο πρώτος τίτλος στην προπονητική καριέρα του, ο Μαουρίτσιο Σάρι φιλοδοξεί να γίνει ο γηραιότερος τεχνικός που θα πανηγυρίσει τίτλο στην Serie A.

Στο Ούντινε δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει καθώς οι Νεστορόφσκι και Φοφάνα είχαν διαφορετική άποψη και υποχρέωσαν την Γιουβέντους σε ήττα (η πέμπτη της μέσα στη σεζόν), ωστόσο ο Μαουρίτσιο Σάρι έχει το βράδυ της Κυριακής (26/7) την ευκαιρία όχι μόνο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με νίκη επί της Σαμπντόρια αλλά και να γράψει ιστορία.

Και αυτό γιατί το τρίποντο κόντρα στους μπλουτσερκιάτι θα χαρίσει στην Γιουβέντους το ένατο σερί σκουντέτο και 36ο συνολικά στην ιστορία της, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του μαραθωνίου, με τον Ναπολιτάνο από την πλευρά του να είναι έτοιμος να γίνει ο γηραιότερος τεχνικός που θα έχει σηκώσει τον τίτλο της Serie A, όντας σε ηλικία 61 ετών και 6 μηνών.

Μέχρι τώρα το ρεκόρ ανήκει στον Νιλς Λίντχολμ που πανηγύρισε το 1983 την κατάκτηση του σκουντέτο όντας στον πάγκο της Ρόμα, σε ηλικία 60 ετών και 7 μηνών, με τον ίδιο να έχει πάντως πανηγυρίσει τίτλο και τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1979 έχοντας το τιμόνι της Μίλαν.

Από εκεί και πέρα, θα άξιοι αναφοράς είναι ο Βουγιαντίν Μπόσκοφ που θριάμβευσε το 1991 στον πάγκο της Σαμπντόρια σε ηλικία 60 ετών, με τον Φούλβιο Μπερναρντίνι να είναι 58 ετών όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Μπολόνια το 1954 και τον Λάγιος Σέιζλερ να είναι 57 ετών και 8 μηνών όταν πήρε το σκουντέτο με την Μίλαν το 1951.

To Top