ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάσα: “Δικαιωμένος για τον Άρη! Στόχος να κατακτήσουμε το Κύπελλο! Υπόσχομαι να δίνω το 100% σε κάθε αγώνα”!

O Λούκας Σάσα μίλησε για όλα! Ο Βραζιλιάνος παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη και τοποθετήθηκε γύρω από την παρουσία του στον Άρη, τους προσωπικούς του στόχους, αλλά και αυτούς της ομάδας.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio:

“Είναι φανταστικά. Λατρεύω την πόλη, τον καιρό, το απολαμβάνουμε μαζί με την κοπέλα μου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι…”, είπε αρχικά.

Για το αν νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του να έρθει στον Άρη: “Ναι, φυσικά. Ηταν η καλύτερη απόφαση για μένα να έρθω στον Άρη. Στην αρχή δεν ξέραμε αν κάναμε την καλύτερη δυνατή επιλογή, αλλά πλέον είμαι βέβαιος. Μου αρέσει η ομάδα, η πόλη, ακόμα περισσότερο τον κόσμο, οπότε ναι, είναι…”.

Για την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο: “Αυτό είναι απίστευτο, η σύνδεση που έχω με τον κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα παίζει καλά, αλλά υπόσχομαι πως θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ σε κάθε ματς. Ο Άρης είναι η ομάδα μου, τα χρώματά μου…”.

Για την έκφρασή του στον αγώνα με την Ξάνθη που έγινε viral: “Δεν είχα ιδέα ότι έγραφε η κάμερα. Απλά ήταν στο τέλος του αγώνα, κερδίζαμε 1-0 και ήταν πολλά τα συναισθήματα. Ήταν και κοντά μου ο κόσμος εκείνη τη στιγμή καθώς έπαιζα αριστερό μπακ και ήθελα να τους δείξω το πάθος μου με το βλέμμα μου, μετά πανηγυρίσαμε μαζί και πήρα πολλά μηνύματα στο τέλος του αγώνα”.

Για τις θέσεις που παίζει μέσα στο γήπεδο: “Αν είναι να παίζω δεν με απασχολεί, ακόμα και… τερματοφύλακας! Αυτό είναι καλό για μένα σαν παίκτης και φυσικά για την ομάδα μου που μπορώ να την βοηθήσω με κάθε τρόπο. Μπορώ να παίξω δεξί και αριστερό μπακ, ακόμα και πίσω από τον φορ, αν και δεν θα είμαι πολύ χρήσιμος”.

Για την ατάκα του περί… τερματοφύλακα: “Εχουμε τον Τόλη (Τσιλιγγίρη) που είναι πολύ καλός. Μπορώ να το κάνω κι εγώ. Έχω τον αδερφό μου στο ποδόσφαιρο σάλας που παίζει τερματοφύλακας, οπότε το έχω στις φλέβες μου”.

Για την στήριξη στον Τσιλιγγίρη: “Δεν είναι εύκολο, είναι πολύ νεαρός. Ξαφνικά μπήκε σε ένα ματς που δεν ήταν καθόλου εύκολο και προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε, γιατί έχουμε ένα δύσκολο και σημαντικό για εμάς παιχνίδι. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε και να τον προστατεύσουμε. Δουλεύει καθημερινά και σκληρά και είμαι βέβαιος πως μπορεί να μας βοηθήσει”.

Για το ματς με την ΑΕΚ, αλλά και το πρώτο του “ταμείο” μέχρι στιγμής: “Το ματς με την ΑΕΚ είναι σίγουρα σημαντικό. Αλλά για εμάς είναι όλα σημαντικά. Χάσαμε κάποιους σημαντικούς βαθμούς, με την ΑΕΚ είμαστε κοντά βαθμολογικά, οπότε θα έχουμε μεγάλη μάχη στην Αθήνα. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε κόντρα σε όλες τις ομάδες καλά. Κι αν είμαστε σε καλή μέρα, μπορούσε σε κάθε ματς την νίκη”.

Για τις εμφανίσεις του Άρη το τελευταίο διάστημα που προβλημάτισαν: “Είναι δύσκολο για μένα να σας δώσω μία εξήγηση. Είμαστε ποδοσφαιριστές επαγγελματίες, αλλά και άνθρωποι. Στον Πανιώνιο δεν ήμασταν σε καλή μέρα και δυστυχώς δεν κερδίσαμε. Με τον Αστέρα ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έφταιξε και το συζητήσαμε πολύ και με τον προπονητή μας. Πολλά ματς παίξαμε καλά και δεν κερδίσαμε, έτυχε σε ένα ματς να μην ήμασταν τόσο καλοί και να κερδίσουμε. Συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο…”.

Για τον Ένινγκ, αλλά και τους προηγούμενους προπονητές: “Στα τελευταία ματς πήραμε 10 βαθμούς, έχουμε καλή ατμόσφαιρα στις προπονήσεις, ο Ένινγκ μιλάει μαζί μας, προσπαθεί να μας περάσει την φιλοσοφία του και τα πάμε πολύ καλά. Με τις αλλαγές προπονητή, αλλάζει φιλοσοφία συνεχώς και προσέγγιση σε κάθε ματς και είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή”.

Για τους στόχους του Άρη: “Πρώτα θέλουμε στο Πρωτάθλημα το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο στόχος στο Κύπελλο είναι να το κατακτήσουμε. Δεν είναι εύκολο, αλλά δουλεύουμε γι αυτό”.

Για τον προκάτοχό του, τον Μανώλη Σιώπη, στην ομάδα του Άρη: “Όλοι μιλούσαν για τον Σιώπη όταν ήρθα στην ομάδα και είδα αρκετά ματς, είδα τον τρόπο που μάχεται και τρέχει. Λατρεύω τον τρόπο του. Δεν νιώθω όμως κάποια πίεση από την σύγκριση. Ο καθένας έχει την δική του ποιότητα. Μετά από τόσο καιρό, νιώθω πολύ ωραία που με αγαπάει ο κόσμος”.

Για το tatto με τον “θεό του πολέμου” στο χέρι του: “Ηθελα να κάνω κάτι, σχετικά με την Ελλάδα. Οπότε σκέφτηκα να κάνω έναν πολεμιστή. Ήθελα να έχει ένα νόημα, να αντιπροσωπεύει όσα ζω στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που άρεσε σε όλο τον κόσμο”.

Για τον Νέτο, που είναι συμπατριώτης του: “Ήξερα τον Νέτο, αλλά δεν μίλησα στην αρχή μαζί του. Δύο μήνες μετά τον γνώρισα, είναι αξιολάτρευτος, μιλάει πολύ για τον Άρη και προσπαθεί να με βοηθήσει. Δειπνήσαμε και μαζί και μου λέει διάφορα πράγματα, χτίζουμε μία φιλία”.

Για τον πατέρα του, τον οποίο θεωρεί ήρωά του: “Δεν έχω λόγια, είναι ο ήρωάς μου, έγινα ποδοσφαιριστής με την βοήθειά του. Με πήγαινε στην προπόνηση, με στήριζε, τα λόγια του με βοήθησαν να γίνω καλύτερος και στο ποδόσφαιρο και στη ζωή. Οι γονείς μου είναι η μεγάλη αγάπη της ζωής μου”.

Για τις εμπειρίες του από το Τσάμπιονς Λιγκ και αν μπορεί να βάλει έναν τέτοιο στόχο με τον Άρη: “Bήμα-βήμα. Ο Άρης είχε έρθει από δύσκολες καταστάσεις και τώρα έπαιξε προκριματικά Europa League. Εχει όλα τα φόντα η ομάδα για να το κάνει, φοβερό κόσμο, καλή ομάδα, αλλά μπορεί να γίνει βήμα με βήμα”.

Για τους παίκτες με τους οποίους έχει έρθει πολύ πιο κοντά: “Ο πιο αστείος μέσα στην ομάδα ίσως είμαι εγώ, κάνω πλάκες με όλους. Ίσως λίγο και να ξεφεύγω κάποιες φορές, ακόμα και σε δύσκολες θέσεις. Μιλάω με όλους τους συμπαίκτες μου, αλλά λόγω γλώσσας, με τους Σόουζα, Γκάμα, Μαντσίνι και Τόσνο είναι πιο εύκολο να μιλάμε”.

Για το σημερινό Αργεντινή-Βραζιλία: “Θα το δω, πρέπει να κερδίσουμε για να κάνω… πλάκα στους Αργεντινούς της ομάδας”.

Το μήνυμά του στον κόσμο: “Για μένα είναι μεγάλη χαρά να παίζω σε αυτή την ομάδα. Θα κάνω τα πάντα για να πετύχει ο Άρης τους στόχους του”.

 

 

 

To Top