ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάσα: Η αγωνιστική άνοδος, η ικανοποίηση του Μάντζιου και η… άλλη θέση

Όλο και καλύτερος γίνεται καθημερινά ο Λούκας Σάσα, με τον Βραζιλιάνο να καλύπτει σε μεγάλο βαθμό το χαμένο έδαφος και να ανεβάζει στροφές διεκδικώντας με καλύτερες προϋποθέσεις μία θέση στο αρχικό σχήμα.

Οι μικροτραυματισμοί από την αρχή της χρονιάς και το νωθρό του ξεκίνημα τον άφησαν πίσω, με τον Τζίμι Τζέγκο να έχει καθιερωθεί στην αρχική ενδεκάδα του Άρη, δείχνοντας χημεία με τον Χαβιέ Ματίγια.

Το αναβληθέν ματς με την ΑΕΚ, αλλά και η διακοπή του πρωταθλήματος που ακολούθησε έδωσε την ευκαιρία στον Σάσα να δουλέψει πάνω στη φυσική κατάσταση, ώστε, να βελτιώσει την ατομική του επίδοση.

Την ικανοποίησή του, άλλωστε, την εξέφρασε κι ο ίδιος ο Άκης Μάντζιος στην συνέντευξή του: “Ο Σάσα για παράδειγμα ξεκίνησε τη σεζόν με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, καμία σχέση με πέρυσι. Τον περιμένω όμως και τον βλέπω κάθε μέρα να ανεβαίνει. Προσπαθεί και έχει βελτιωθεί. Όταν κληθεί να παίξει πρέπει να είναι έτοιμος, αλλά μου δείχνει ότι επανέρχεται”.

Ο προπονητής του Άρη γνωρίζει πόσο πολύτιμος είναι ο Βραζιλιάνος, όμως, δύσκολα θα αλλάξει σύντομα το δίδυμο Τζέγκο-Ματίγια, ειδικά από την στιγμή που βρίσκει ρυθμό και τα πηγαίνει καλά. Επιπρόσθετα, υπάρχει και ο Έργκους Κάτσε, που επίσης “ανεβαίνει” και έχει εξίσου πολλές και καλές πιθανότητες για το αρχικό σχήμα.

Αν σε κάτι όμως ξεχωρίζει ο 30χρονος μέσος από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στα χαφ, είναι πως μπορεί να αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις, κάτι που είναι ήδη δοκιμασμένο, τόσο στον Άρη, όσο και στις προηγούμενες ομάδες του.

Δεν είναι τυχαίο πως έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σχεδόν 30 φορές ως δεξί μπακ και άλλες 10 ως αριστερό. Στον Άρη, μάλιστα, έχει παίξει και στις δύο θέσεις επί εποχής Ένινγκ στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο Άκης Μάντζιος σκοπεύει να τον μετατοπίσει στα μπακ. Αν και γνωρίζει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει, παρότι δεν τον έχει δοκιμάσει ο ίδιος για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα. Επιπρόσθετα, εκεί έχει παίκτες που τους εμπιστεύεται απόλυτα και ποντάρει πολλά σε αυτούς, καθώς έχει δουλέψει πολύ μαζί τους από την αρχή της παρουσίας του στην ομάδα.

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος θα είναι μία πολύ καλή εναλλακτική επιλογή, αν δεν βρει σε κάποιον αγώνα θέση στο αρχικό σχήμα για το κέντρο και υπάρχουν παράλληλα ανάγκες στα μετόπισθεν…

 

 

To Top