ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σάσα: “Σπίτι μου ο Άρης, να κατακτήσω μαζί του το Κύπελλο”

Μία από τις ευχές που έκανε ο Λούκας Σάσα για το νέος έτος είναι να κατακτήσει με τον Άρη το Κύπελλο Ελλάδας, τον οποίο θεωρεί σπίτι του. Ο Βραζιλιάνος χαφ μίλησε για την πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν, τον Θόδωρο Καρυπίδη, τον Άκη Μάντζιο, το στόχο του Κυπέλλου, αλλά και τη γέννηση του γιου του.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Για την πορεία του Άρη μέχρι τώρα τη φετινή σεζόν: «Κάποιοι μπορούν να πουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με την πορεία μας, καθώς σίγουρα θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα. Είναι πλήγμα οι έξι βαθμοί που μας έχουν αφαιρεθεί, αλλά αν τους προσθέσεις πίσω, είμαστε και πάλι στην τετράδα. Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα, αλλά έχουμε έναν ολόκληρο γύρο και είμαστε ακόμη ζωντανοί».

Για τη δική του φετινή απόδοση, καθώς ξεκίνησε πάλι μέτρια, αλλά ανεβαίνει συνεχώς: «Θεωρώ ότι άρχισα τη σεζόν καλά με τα δύο παιχνίδια του Conference League με την Αστάνα, αλλά μετά υπήρξε η διακοπή, δεν παίζαμε για μεγάλο διάστημα και αυτό είναι δύσκολο για όλους. Δεν ξεκινήσαμε γενικά καλά και αυτό δεν επέτρεψε και σε μένα να είμαι ο καλύτερος εαυτός μου. Μετά είχα ένα μικρό θέμα με τον Μπεναλουάν, που με κράτησε εκτός ομάδας για ένα χρονικό διάστημα. Πλέον έχω επιστρέψει, παίρνω τα παιχνίδια που θέλω, έχω βρει ρυθμό και θα συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα».

Πόσο ψάχνει ένα γκολ, καθώς σκόραρε μόνο στο δεύτερο ματς με την Αστάνα και από τότε το παλεύει, αλλά δεν καταφέρνει να σκοράρει: «Προσπαθώ να σκοράρω τόσο πολύ, που κάποιες φορές μου κάνει κακό. Θέλω πολύ να βάλω ένα γκολ, που κάποιες φορές δεν παίρνω την καλύτερη απόφαση. Επιθυμώ φυσικά να σκοράρω σε ένα από τα επόμενα παιχνίδια, αλλά για μένα πρώτιστο είναι να τρέξω και να παλέψω μέσα στο ματς. Θέλω όμως να αρχίσω να κάνω τις ευκαιρίες που μου παρουσιάζονται γκολ».

Πως βλέπει το επόμενο παιχνίδι για τον Άρη στο Πρωτάθλημα, το εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό: «Όπως κάθε ματς και αυτό είναι πολύ δύσκολο, εμείς πάντως πάμε στη Αθήνα για να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς, όπως κάνουμε πάντα. Εμπιστεύομαι τους συμπαίκτες μου, πιστεύω στην ομάδα μας και πάμε για τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Για την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννενα με 0-5 και πως επέδρασε αυτή στα αποδυτήρια της ομάδας: «Στο ποδόσφαιρο όταν έχεις κάνει μία πολύ μεγάλη νίκη, την επόμενη μέρα πρέπει να το ξεχάσεις, αυτό συμβαίνει και όταν κάνει μία ήττα όπως αυτή από τα Γιάννενα. Θα το θυμόμαστε σε όλη τη ζωή μας, αλλά δεν μπορούσαμε να μείνουμε εκεί. Μιλήσαμε και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι έγινε σ’ αυτό τοι παιχνίδι, αλλά έπρεπε να εστιάσουμε στο επόμενο παιχνίδι, που ήταν με τον ΠΑΟΚ. Αυτό κάναμε, κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μετά από αρκετά χρόνια, πήραμε κάποια καλά αποτελέσματα, όπως η νίκη στο Κύπελλο με τον ΟΦΗ. Φυσικά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα μείνει στο μυαλό μας, αλλά δεν μπορείς να κάνει αλλιώς στο ποδόσφαιρο, εκτός από το να κοιτάξεις μπροστά».

Για το επεισόδιο που είχε με τον Γιοχάν Μπεναλουάν και πως αυτό ξεπεράστηκε: «Είμαστε άντρες και αυτά συμβαίνουν. Περνάω περισσότερο χρόνο με τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή, παρά με την οικογένεια μου, τη γυναίκα και το παιδί μου. Κάποιες φορές συμβαίνουν αυτά, μπορεί να μαλώσουμε, να υπάρξουνε κάποια τέτοια γεγονότα. Με εμένα και τον Μπεναλουάν ήταν κάτι χειρότερο αυτό που συνέβη μεταξύ μας, αλλά έγινε εκείνη τη στιγμή και τελείωσε. Εμένα ο Γιόχαν είναι φίλος μου, στα αποδυτήρια είναι μαζί μου, έγινε μία φορά και δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ ξανά. Την ίδια στιγμή μιλήσαμε μεταξύ μας, προσπαθώντας να καταλάβουμε πως έγινε αυτό, ζητήσαμε συγνώμη ο ένας από τον άλλον και μετά πληρώσαμε το τίμημα να μην είμαστε με την ομάδα για ένα χρονικό διάστημα».

Ένα σχόλιο για τον ιδιοκτήτη του Άρη, Θόδωρο Καρυπίδη και πόσο κοντά είναι στην ομάδα: «Προσπαθεί πάντα να είναι κοντά μας και να λύνει τα προβλήματα που έχουμε εμείς, αλλά και αυτά που έρχονται από το παρελθόν. Έχουμε πολλά ανοικτά θέματα, όπως η αφαίρεση των έξι βαθμών, το CAS και γενικά όλα αυτά που περιμένουμε και κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Προσπαθεί πάντα να μας ενθαρρύνει, να μας πει έναν καλό λόγο, ακόμη και μέσα στη διάρκεια και την ένταση των παιχνιδιών».

Η άποψή του για τον προπονητή του Άκη Μάντζιο: «Κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα και νομίζω ότι ήταν το καλύτερο που έχει κάνει ο Άρης, με το να τον κρατήσει στην ομάδα αυτό τον ενάμιση χρόνο. Όλοι τον σέβονται, όπως και αυτός εμάς, ενώ ξέρει πολύ καλά τους παίκτες του, που πρέπει να τους τοποθετήσει, για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει».

Για την κλήρωση του Κυπέλλου με τη Λαμία: «Ένας πολύ δύσκολος και σκληρός αντίπαλος. Το λέω αυτό καθώς τώρα όλοι λένε ότι θα παίξουμε αντίπαλοι με τον Ολυμπιακό στον τελικό, με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό, αλλά πριν από αυτά έχουμε και τα παιχνίδια με τη Λαμία. Είναι μία ομάδα που μας δυσκόλεψε όταν παίξαμε στην έδρα της και όταν έρθει στη Θεσσαλονίκη θα παίξει ακόμη πιο αμυντικά. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο, που το θέλουμε πάρα πολύ, πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αντιπάλους, με πρώτη απ’ όλους τη Λαμία».

Μετά από 2,5 χρόνια που είναι στον Άρη και έχοντας ακόμη τόσα για να ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του, πόσο δικαιωμένος νιώθει που επέλεξε να έρθει στη Θεσσαλονίκη: «Ήταν η σωστή απόφαση να έρθω στον Άρη, όπως και να ανανεώσω το συμβόλαιό μου. Περνάμε πολύ ωραία εγώ και η οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη, νιώθουμε σαν το σπίτι μας. Έχω ήδη παίξει 100 παιχνίδια με την ομάδα και θέλω να συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Κάθε φορά πρέπει να δίνεις το 100%, καθώς υπάρχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις».

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή του μέχρι σήμερα στον Άρη: «Έχω να θυμηθώ αρκετές άσχημες στιγμές. Την πρώτη μου χρονιά στην ομάδα αποκλειστήκαμε από την ΑΕΚ στο τέλος στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Πέρσι από τον Ολυμπιακό πάλι στον προημιτελικό, ενώ υπάρχει το παιχνίδι με την Αστάνα, αλλά και φυσικά το ματς με τα Γιάννινα. Η καλύτερη στιγμή είναι η νίκη με τον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2020, όταν κερδίσαμε 4-2 και εγώ είχα καταφέρει να σκοράρω, ενώ υπήρχε και μία εξαιρετική ατμόσφαιρα. Πιστεύω ότι αν μου κάνετε την ίδια ερώτηση στο τέλος της χρονιάς, θα μπορώ να σας πω ότι η καλύτερη στιγμή μου είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου τη φετινή σεζόν».

Για τη γέννηση του γιου του και πόσο έχει αλλάξει η ζωή του και της συζύγου του: «Έχει αλλάξει τα πάντα στη ζωή μας, είναι μία μαγική στιγμή. Τα πράγματα είναι όλα διαφορετικά, αλλά είναι ένα όνειρο για μένα και τη σύζυγό μου. Είναι εκπληκτικό να γυρίζεις στο σπίτι και να σε περιμένει το παιδί σου. Ζούμε και απολαμβάνουμε κάθε στιγμή, ο γιος μου είναι υγιής, όπως και η σύζυγός μου».

Αν ο γιος του είναι το ίδιο υπερκινητικός όπως ο ίδιος μέσα στο γήπεδο και αν θα μπορούσε να τον φανταστεί να παίζει ποδόσφαιρο: «Κουνιέται πάρα πολύ, δεν περπατάει ακόμη, αλλά κουνάει συνεχώς τα πόδια του. Είναι όνειρο κάθε πατέρα ποδοσφαιριστή να δει τον γιο του να παίζει μπάλα. Όταν αρχίσει να περπατάει θα του δίνω την μπάλα στο αριστερό πόδι, όχι όπως ο πατέρας του στο δεξί. Όπως τον βλέπω να παίζει, νομίζω ότι θα είναι εξτρέμ ή επιθετικός, θα έχει περισσότερη ποιότητα από τον πατέρα του».

Να μας εξηγήσει τι γίνεται με τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, που την ίδια περίοδο γίνονται γονείς (Γκάμα, Σούντγκρεν): «Είναι μάλλον το νερό στη Θεσσαλονίκη (γέλια), να είστε όλοι προσεκτικοί. Το λέμε και στους υπόλοιπους συμπαίκτες μας, πως αν δεν θέλετε γάμο και παιδιά να προσέχετε πολύ. Μάλιστα με τον Ντάνι (Σούντγκρεν) ήταν πολύ περίεργο, καθώς μάθαμε την ίδια μέρα πως οι γυναίκες μας είναι έγκυος και τα παιδιά μας ήταν να γεννηθούν την ίδια μέρα, αλλά το δικό μου τελικά ήρθε λίγο νωρίτερα».

Μία ευχή για τη νέα χρονιά που έρχεται για τον εαυτό και μία για τον κόσμο του Άρη: «Να ευχηθώ για εμένα και για όλους τους ανθρώπους να είμαστε υγιείς, γιατί ζούμε πολύ δύσκολες εποχές με τον κορωνοϊό. Για τον Άρη αυτό που θέλω είναι να είμαστε νικητές και να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Όσον αφορά τον κόσμο να συνεχίσει να μας στηρίζει τόσο όμορφα και δυναμικά όπως το κάνει μέχρι τώρα».

To Top