ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάσα στο PRESSARIS: “Είμαι ευγνώμων στον Άρη, μου έδωσε πίσω την χαρά του ποδοσφαίρου”!

Ο… τρελός του Άρη, ο παίκτης που με το πάθος και την ποιότητά του “κέρδισε” πέρσι τον φίλαθλο κόσμο των “κιτρινόμαυρων”, όντας ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας, αλλά και του πρωταθλήματος.

Ο Λούκας Σάσα μίλησε στο PRESSARIS για την φετινή προετοιμασία, τα όσα βίωσε πέρσι αλλά φυσικά και τους στόχους του για την φετινή σεζόν.

“Είναι… Γερμανός, του αρέσει η σκληρή δουλειά”

-Λούκας, πως κυλάει το φετινό βασικό στάδιο της προετοιμασίας;

“Είναι σκληρή περίοδος, προπονούμαστε πολύ αυτές τις μέρες. Αλλά αυτή είναι η περίοδος για να δουλέψουμε για να πιέσουμε τους εαυτούς μας, γιατί θα έχουμε μία δύσκολη σεζόν μπροστά μας. Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας. Η ομάδα έφερε φέτος πολύ καλούς παίκτες και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για την νέα σεζόν”.

-Πόσο διαφορετικός είναι στην προετοιμασία ο Μίχαελ Ένινγκ, συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες;

“Είναι… Γερμανός! Αυτό τα λέει όλα. Του αρέσει να δουλεύει σκληρά, μας πιέζει με την καλή έννοια για το καλύτερο. Όλα στον Άρη φέτος θα είναι διαφορετικά. Πιστεύουμε ότι χτίζουμε μία καλή ομάδα και έχουμε τις προδιαγραφές για να πετύχουμε κάτι σημαντικό φέτος”.

-Οι προσωπικοί σου στόχοι, αλλά και της ομάδας για φέτος;

“Πάντα είναι οι υψηλότεροι δυνατοί. Θέλουμε να είμαστε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το Κύπελλο, να μπούμε στους ομίλους του Europa League και όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην κατάταξη συγκριτικά με πέρσι. Βέβαια είναι δύσκολο, αλλά φέραμε καλούς παίκτες, φτιάχνουμε μία σκληρή ομάδα και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε”.

“Χαίρομαι για όσους έμειναν και ήρθαν στην ομάδα”

-Όλα δείχνουν πως η ομάδα θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος φέτος στο σύστημα, 4-3-3. Πως βλέπεις αυτή την αλλαγή;

“Ακόμα δεν ξέρουμε πως θα παίξουμε. Ο προπονητής θα αποφασίσει. Δεν έχει σημασία η τακτική, έχουμε καλούς παίκτες σε κάθε θέση.Τώρα ήρθε ο Τζίμι (Τζέγκο), είναι δυνατός παίκτης, τρέχει πολύ. Αν παίξουμε και οι τρεις, μαζί με τον Ματίγια, θα έχουμε μία πολύ δυνατή μεσαία γραμμή. Αλλά ακόμα δεν ξέρουμε, οπότε θα περιμένουμε τις αποφάσεις του κόουτς”.

-Έμεινε κι ένα σημαντικό μέρος του κορμού της περσινής ομάδας, όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα…

“Είναι πολύ καλό που έμειναν ο Κουέστα, ο Γκάμα και ο Ματίγια. Παίκτες που βοήθησαν πολύ πέρσι, άρα φυσικά και με κάνει χαρούμενο αυτή η εξέλιξη. Μαζί με τους παίκτες που ήρθαν ήδη φαίνεται πως φτιάχνουμε ένα σύνολο το οποίο είναι ικανό για να κάνει όμορφα πράγματα φέτος και να πετύχει τους στόχους.

-Πέρσι σκόραρες τέσσερα γκολ, φέτος;

“Ελπίζω να σκοράρω περισσότερα! Ο πρώτος μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή, να παλέψω γι αυτό. Τώρα αν μου δοθεί η ευκαιρία μακάρι να πετύχω και περισσότερα γκολ”.

“Με δικαίωσε ο Άρης, είμαι ευγνώμων”

-Έπειτα από ένα χρόνο, πως νιώθεις για την επιλογή σου να έρθεις στην ομάδα και να φορέσει τη φανέλα της;

“Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, φυσικά και έκανα την σωστή επιλογή για την καριέρα μου. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, η οικογένειά μου, η κοπέλα μου. Νιώθουμε σαν το σπίτι μας. Γυρίσαμε από την Βραζιλία πριν λίγες μέρες, είναι πάντα δύσκολο να φεύγεις από την πατρίδα σου, αλλά μόλις φτάσαμε στη Θεσσαλονίκη, είπαμε ότι εδώ είναι το σπίτι μας. Ελπίζω αυτή η χρονιά να είναι καλύτερη από την περσινή σε όλους τους τομείς”.

-Ο κόσμος του Άρη, σε αποκαλεί… τρελό!

“Ναι, μου έδωσαν αυτό το παρατσούκλι, οπότε ναι, χαίρομαι πολύ, είμαι ο τρελός της ομάδας (γέλια…)”.

-Θα σας λείψει ο κόσμος, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αναφορικά με την παρουσία του στο γήπεδο;

“Θα είναι πολύ δύσκολο να μην τους έχουμε στην έδρα μας, γιατί μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς. Αυτό είναι σίγουρο. Χωρίς αυτούς θα πρέπει να τρέχουμε.. τρεις φορές περισσότερο! Είτε κοντά, είτε μακριά, είτε έξω από το γήπεδο, θέλω να τους ζητήσω να είναι στο πλευρό μας. Η φετινή σεζόν θα είναι μεγάλη και δύσκολη και τους έχουμε ανάγκη”.

“Εκανα να κοιμηθώ δύο βράδια μετά την ΑΕΚ”

-Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή της περσινής σεζόν;

“Η χειρότερη φυσικά και ήταν ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ. Έκανα να κοιμηθώ δύο βράδια. Ήταν μία δύσκολη στιγμή. Από τις καλύτερες στιγμές ήταν και το ματς με τον ΠΑΟΚ, το σκορ με το οποίο κερδίσαμε. Είχαμε μία φοβερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο, όπως και σε πολλά ματς φέτος. Δεν περίμενα να σκοράρω, αλλά ήταν μία από τις όμορφες στιγμές”.

-Παρατήρησες βελτίωση αγωνιστικά στον εαυτό σου φέτος;

“Έγινα καλύτερος. Ήρθα από την Λουντογκόρετς, είχα κάποια προβλήματα και δεν έπαιξα αρκετά εκεί την προηγούμενη χρονιά. Μετά από ένα χρόνο στον Άρη, επέστρεψε η χαρά μου για το ποδόσφαιρο, η αυτοπεποίθησή μου. Τώρα απολαμβάνω κάθε μέρα ξεχωριστά. Ο Άρης μου το έφερε ξανά πίσω και είμαι ευγνώμων απέναντι στον σύλλογο. Μερικές φορές το ποδόσφαιρο είναι πολύ σκληρό, αλλά όταν το ευχαριστιέσαι, τότε είναι ότι πιο σημαντικό μπορείς να έχεις”.

-Πως είναι η συνεργασία με τον Άγγελο Χαριστέα;

“Είναι πολύ επαγγελματίας. Έχει μία διαφορετική νοοτροπία γιατί έπαιξε στο εξωτερικό πολλά χρόνια. Το αποδεικνύει. Οργανώνει με τον πρόεδρο και τον προπονητή την ομάδα, ενώ τώρα έχει την ευκαιρία να φτιάξει μία νέα ομάδα. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να δουλεύουμε μαζί του. Κάθε μέρα μας δείχνει πόσο σημαντικός είναι για εμάς, τον σύλλογο”.

-Εχουν διαφορές, Ελλάδα και Βραζιλία;

Οι Έλληνες μοιάζουν με τους Βραζιλιάνους, είναι φιλικοί. Πήγαμε σε μερικά νησιά φέτος και περάσαμε πανέμορφες στιγμές με την κοπέλα μου. Γιατί όχι, ίσως αγοράσω κάποια στιγμή ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη, για να απολαμβάνω τα καλοκαίρια μου όταν βγω στην… σύνταξη (γέλια)”.

To Top