ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σάσο Βεζένκοφ: «Χωρίς τον Άρη δεν θα ήταν εδώ ο Σάσα»

 

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του Final Four της Euroleague, ο MVP της κανονικής περιόδου με τους Σακραμέντο Κινγκς να παρακολουθούν στενά την περίπτωση του. Το μέλλον είναι λαμπρό αλλά η οικογένεια δεν ξεχνάει από που ξεκίνησε και φυσικά την παρουσία του Σάσα στον Αρη.

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Σάσο Βεζένκοφ στο Sportal:

 

Για το πώς νοιώθει ένας πατέρας που βλέπει το παιδί του να γίνεται ο κορυφαίος στην Ευρώπη:

 

«Είναι μεγάλη χαρά το να βλέπεις το παιδί σου να βγαίνει MVP. Ούτε στα όνειρα δεν το περίμενα, ξεπέρασε κάθε μου προσδοκία».

 

Για την Μπαρτσελόνα:

 

«Ίσως πήγε πιο γρήγορα στη Μπαρτσελόνα από όσο έπρεπε. Στις μεγάλες ομάδες πρέπει να πηγαίνεις έτοιμος. Δεν θέλω να πω πως φταίει η Μπαρτσελόνα. Είχαμε συμβόλαιο και ήθελε να μείνει στον Άρη ο Σάσα. Δεν ξέρω τι έγινε.

 

Αυτό που δεν καταλάβαινα ήταν πώς γινόταν να είναι τρομερός το ένα Σάββατο και το επόμενο να είναι εκτός. Θυμάμαι ακόμα παίζανε με τον Ολυμπιακό. Ήταν πολύ καλός στο πρωτάθλημα, πάω να τον δω όταν έπαιζε με τον Ολυμπιακό και ήταν εκτός 12άδας. Βλέπω πως δεν ήταν έτοιμος».

 

Για τη στιγμή που έμαθε για το βραβείο του MVP που κέρδισε ο Σάσα Βεζένκοφ:

 

«Δεν το έμαθα. Με πήρε η κόρη μου από την Κύπρο και μου είπε πως πρέπει να πάμε πιο γρήγορα. Εντάξει το περίμενα μετά την απόδοσή του. Ήταν μεγάλη χαρά και έκπληξη και για εμάς».

 

Για το ΝΒΑ:

 

«Ο Σάσα είναι παίκτης του Ολυμπιακού και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ολυμπιακό. Ο Σάσα πήγε σε μια ομάδα με συμπαίκτες που τα έχουν όλα. Σπανούλη, Παπανικολάου, Σλούκα, Πρίντεζη. Και τον Πρίντεζη τον είχε στην θέση του. Στα 36 του Γιώργου, ο Σάσα άρχισε να παίζει λίγο περισσότερο αλλά ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα. Ήταν μια οικογένεια».

 

Για το αν τον πλησίασε κανείς για να παίξει στην Εθνική Ελλάδας ο Σάσα:

 

«Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για αυτό. Ο Σάσα μεγάλωσε και μέχρι 15 χρονών ήταν στην Κύπρο. Για πολλά παιδιά αυτό πρέπει να είναι κάτι απίστευτο. Ένα όνειρο. Ένα παιδί μεγάλωσε και ξεκίνησε το μπάσκετ στην Κύπρο. Ο Σάσα έχει γονείς Βούλγαρους και αγαπάει την Βουλγαρία σαφώς.

 

Από εκεί και πέρα μεγάλωσε στην Ελλάδα που είναι μπασκετική χώρα. Στο Αλεξάνδρειο μυρίζει μπάσκετ. Και στην Κύπρο όμως είναι η χώρα μας. Δεν θέλω να μιλήσω για το αν ήρθε κάποιος από την Ελλάδα να μας μιλήσει.

 

Το καλό είναι πως ο Σάσα είναι ένα παιδί με μπασκετικό μυαλό. Δεν είναι διαφορετικό από εσάς. Ευχαριστούμε που ήταν εκεί (στον Άρη), γιατί χωρίς αυτόν δεν θα ήμασταν εδώ».

To Top