Σέρβος μπασκετμπολίστας κατήγγειλε επίθεση από Κροάτες, αλλά κατηγορείται για βιαιοπραγία

Μία περίεργη υπόθεση απασχολεί τον σερβικό και τον κροατικό τύπο τις τελευταίες ώρες, με πρωταγωνιστή τον σέντερ της Μπόρατς, Σάβα Λέσιτς. Μία υπόθεση με δύο διαφορετικές εκδοχές: Αυτή του παίκτη και αυτή των ανθρώπων που ενεπλάκη.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Πριν από μερικές ημέρες ο Λέσιτς επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο μαζί με την σύζυγό του που παραλίγο να εμπλακεί σε τροχαίο στο Σιμπένικ με μία άλλη γυναίκα (με καταγωγή από την Κροατία), που είχε στο αμάξι την 13χρονη κόρη της, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να ανταλλάξουν κάποιες κουβέντες. Το θέμα όμως δεν έμεινε εκεί. Και εδώ είναι που ξεκινάει το μπλέξιμ,

Σύμφωνα με την πλευρά των Κροατών, η σύζυγος του Λέσιτς επιτέθηκε στο 13χρονο κορίτσι και το χαστούκισε. Αποτέλεσμα ήταν ο πατέρας του κοριτσιού – ένας 53χρονος αστυνομικός – και ο 27χρονος γιος του να πάνε στο πατρικό του Λέσιτς (όπου είχε πάει να επισκεφτεί στους γονείς του). Εκεί, ο 34χρονος σέντερ και ο 37χρονος αδελφός του, Ντράγκαν, επιτέθηκαν στους δύο άνδρες, με τον δεύτερο να φέρεται να χτύπησε με σφυρί (!) στο κεφάλι τον 27χρονο και ακολούθως με γροθιά να του σπάει την μύτη, σε ένα περιστατικό όπου φάνηκε να ακούγονται εθνικιστικές ατάκες από την πλευρά των Σέρβων.

Η πλευρά του Σέρβου Λέσιτς ωστόσο παρουσιάζει διαφορετικα τα γεγονότα. Σύμφωνα με αυτούς, μετά το παρολίγον τροχαίο η 13χρονη επιτέθηκε στην σύζυγό του. Κατόπιν, η οδηγός του άλλου αυτοκινήτου τους ακολούθησε και έβγαλε φωτογραφίες τις πινακίδες όταν έφτασε στο πατρικό του. Μετά από μερικές ώρες εμφανίστηκαν ο σύζυγός της με τον γιο του, με τον τελευταίο να φωνάζει “σκοτώσατε την μητέρα μου το 1995 και τώρα θα σας σκοτώσω εγώ” και ακολούθως να τους επιτεθούν με αλυσίδες. Αποτέλεσμα ήταν τα αδέλφια Λέσιτς να αμυνθούν, αφού στο μεταξύ τα παιδιά τους έκλαιγαν στο μπαλκόνι.

Όπως γίνεται σαφές, η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμα. Σύμφωνα πάντως με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κατηγορητήριο σε πρώτο βαθμό φαίνεται να βαραίνει την πλευρά του Λέσιτς και του αδελφού του.

To Top