Σήκωσε το Κύπελλο Ιταλίας ο Μπουφόν με συμπαίκτη τον πατέρα και τον γιο Κιέζα (video)

Μια ακόμα χρυσή σελίδα στο παλμαρέ του έγραψε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, καθώς σήκωσε το έκτο Κύπελλο Ιταλίας στην καριέρα του ως συμπαίκτης με τον Φεντερίκο Κιέζα, 22 χρόνια μετά από το πρώτο τρόπαιο που είχε πάρει μαζί με τον πατέρα του, Ενρίκο.

Η Γιουβέντους κέρδισε την Αταλάντα με 2-1 και πανηγύρισε το 14ο Coppa Italia στην ιστορία της, με τους Κουλουσέφσκι και Κιέζα να είναι οι χρυσοί σκόρερ για την βέκια σινιόρα αλλά τα περισσότερα φώτα να πέφτουν πάνω στον Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Αυτό γιατί το 1999 ο Μπουφόν μαζί με τον Ενρίκο Κιέζα κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο ως ποδοσφαιριστές της Πάρμα, ενώ χθες το επανέλαβε με συμπαίκτη τον γιo του, Φεντερίκο! Πρόκειται χωρίς αμφιβολία, για ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί. Στο πρώτο Κύπελλο Ιταλίας του Μπουφόν, ο Φεντερίκο Κιέζα δεν ήταν καν 2 ετών, αφού είναι γεννημένος στις 25 Οκτωβρίου 1997!

«Πριν τον αγώνα, του είπα: Τζίτζι, έχεις κατακτήσει πολλά τρόπαια και σου θυμίζω ότι αυτό το κέρδισες με τον πατέρα μου. Απόψε, ας προσπαθήσουμε να το πάρουμε μαζί», δήλωσε χαμογελαστός στο μικρόφωνο της «RAI», ο Φεντερίκο Κιέζα, αποκαλύπτοντας τι είπε στον Μπουφόν και πρόσθεσε: «Και τα καταφέραμε! Δεν έχω λόγια, ο Μπουφόν θα μας λείψει πολύ»!

To Top