Σήμερα η ημερίδα της ΠΑΕ Άρης κατά των ναρκωτικών και της οπαδικής βίας

H Κυριακή 5 Νοεμβρίου δεν είναι μόνον ημέρα αγώνα για τον Άρη, όταν στις 20:15 θα υποδεχθεί στο “Κλεάνθης Βικελίδης” τον Ατρόμητο  για τη 10η Αγωνιστική της Stoiximan Super League, αλλά υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που προηγείται χρονικά.

Πρόκειται για την ημερίδα που συνδιοργανώνουν η ΠΑΕ Άρης μαζί με τη NOVIBET, τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο και το Ινστιτούτο PADA με τίτλο: «Ο Αθλητισμός απέναντι στα ναρκωτικά και την οπαδική βία».

Όπως αναφέρουν σχετικά οι “κιτρινόμαυροι” σε σχετική ανακοίνωση:

Ναρκωτικά και οπαδική βία. Δύο διαφορετικά κοινωνικά προβλήματα των νέων –κυρίως- παιδιών, που φαινομενικά είναι ασύνδετα, αλλά έχουν κοινό πυρήνα: Έναν ταραγμένο ψυχικό κόσμο που αναζητά διέξοδο σε αδιέξοδους δυστυχώς δρόμους.

Τόσο η αυτοκαταστροφική επιλογή της χρήσης ναρκωτικών σε ένα ταξίδι φυγής από την πραγματικότητα, όσο και η καταστροφική βίαιη μανία με πρόσχημα την στήριξη μιας αθλητικής ομάδας, κάπου συναντώνται.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πολύ λίγα πράγματα και πολύ λίγα μέτρα έχουν φέρει αποτελέσματα μέχρι τώρα. Γιατί καμία κατασταλτική αντιμετώπιση δεν μπορεί να αποδώσει αν δεν ασκείται παράλληλα με προληπτικές δράσεις, ενημέρωσης, διαπαιδαγώγησης, ψυχολογικής υποστήριξης.

Σήμερα η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, που θρηνεί θύματα από την οπαδική βία, ξεκινά από την Ύδρα έναν ακόμη κύκλο πρωτοβουλιών, με μια νέα καμπάνια που στοχεύει στη νέα γενιά φιλάθλων, στα νέα παιδιά μας.

Είναι δικό μας καθήκον, όλων των μεγάλων ΠΑΕ, η προσπάθεια εξάλειψης της βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα γιατί δεν θέλουμε να θρηνήσουμε άλλα θύματα, ούτε τα σύμβολα των ομάδων μας να γεννούν βία αντί για χαρά και ενθουσιασμό.

Από την Ύδρα, λοιπόν, και όσο χρειαστεί σε όλη την Ελλάδα, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα δώσει τον ωραιότερο αγώνα της μαζί με τα παιδιά και όλους όσοι θέλουν ψηλά τον αθλητισμό.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ σε συνεργασία με τον μεγάλο μας χορηγό, τη NOVIBET, τον Υδραϊκό Nαυτικό Όμιλο και το Ινστιτούτο PADA, διοργανώνει αύριο, Κυριακή, Ημερίδα με θέμα: «Ο Αθλητισμός απέναντι στα ναρκωτικά και την οπαδική βία».

* Την ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα εκπροσωπήσει η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ειρήνη Καρυπίδη.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

Γιώργος Μαυρωτάς – Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

Χριστόφορος Μποζατζίδης – Chief Marketing Officer της Novibet

Θοδωρής Μουστακαρής – Πρόεδρος Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου

Στην Ημερίδα θα παραβρεθούν περισσότερα από 250 παιδιά, μαθητές και αθλητές, από την Υδρα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

11.30 – 12.00 Χαιρετισμοί -Έναρξη Εκδήλωσης

12.00 – 13.00 Ομιλίες, μετά τις τοποθετήσεις θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση /διάλογος με τους ομιλητές

* Διεγερτικά ναρκωτικά – φαιντανύλη

Γιάνννης Καλλιάτσος – Γιατρός Καρδιολόγος

* Αθλητισμός – Η Ασπίδα κατά των Ναρκωτικών

Μιχάλης Ραχωβίτσας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής , Προπονητής Μπάσκετ

* Εξαρτήσεις και Εφηβεία : Ο ρόλος της οικογένειας

Βίβιαν Παπαγεωργίου, Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων

* Αθλητισμός και Οπαδική Βία

Ελευθερία Παλαιολόγου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πυγμαχίας και υπεύθυνη προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμός στα Σχολεία

13.00 – 13.30 Μια ευχάριστη έκπληξη για κάθε έναν από τους μικρούς φίλους – μαθητές από τη Novibet“.

To Top