Σήμερα η κλήρωση της Σούπερ λίγκας με… αγκάθια

Bάσει προγραμματισμού, αν και η λέξη αυτή είναι άγνωστη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Super League. 

Όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες, το πρωί θα γίνει γενική συνέλευση και ΔΣ της Λίγκας και θα ακολουθήσει η κλήρωση για το πρωτάθλημα, που αν όλα πάνε καλά πρέπει να αρχίσει 25-26 Αυγούστου.

Υπάρχουν όμως και “αγκάθια”.

Όπως αναφέρει το sport-fm.gr:

“Ο Γιώργος Βασιλειάδης μπορεί να έδωσε τα χέρια με τις επτά ΠΑΕ που δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο για να φιλοξενηθούν από την κρατική τηλεόραση, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Όχι τόσο γιατί από χθες γίνεται αγώνας δρόμου για να παρουσιαστεί το προσύμφωνο (γιατί το ολοκληρωμένο συμβόλαιο είναι αδύνατο να συνταχθεί τόσο γρήγορα) στη Λίγκα αφού έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση, αλλά και γιατί υπάρχουν κάποιες ενστάσεις. Βασικότερη όλων, αυτή της ΑΕΛ και του Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει προαναγγείλει με χθεσινή του δήλωση πως «… οι εκπρόσωποι της ΑΕΛ αύριο θα δώσουν μάχη θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους. Δεν έχω καμία διάθεση να βάλω την υπογραφή μου στην καταστροφή της ΑΕΛ και του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το ζήτημα της προκήρυξης του πρωταθλήματος, αφού θα πρέπει να αποφασιστεί πώς θα οδηγηθούμε από το πρωτάθλημα των 16 ομάδων την προσεχή σεζόν σε αυτό των 14 την περίοδο 2019/20. Η Super League είχε αξιώσει αρχικά να υποβιβάζονται μεν ο 15ος και ο 16ος, αλλά όχι απευθείας ο 13ος και ο 14ος. Αντ’ αυτού, επιθυμούσε να δίνουν αγώνες μπαράζ με τον πρώτο και δεύτερο της Football League. Η τελευταία, σαφώς, δεν πρόκειται να δεχτεί κάτι τέτοιο, αφού είναι εξαιρετικά πιθανό σε αυτή την περίπτωση να μην ανέβει καμία ομάδα της κατηγορίας στη Super League. Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή, τότε θα πρέπει να αποφασίσει η ΕΠΟ. Εκτιμάται πως πιθανό είναι να πέσουν οι τρεις τελευταίοι της Super League, να ανέβει απευθείας ο πρωταθλητής της Football League και ο 13ος της μεγάλης κατηγορίας να δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της δεύτερης κατηγορίας.

Πάντως δεν αποκλείεται η κλήρωση να προχωρήσει ανεξάρτητα από το αν διευθετηθεί το ζήτημα της προκήρυξης ή από άλλα «κωλύματα». Άλλωστε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος θα πρέπει… κάποια στιγμή να γίνει γνωστό, ακόμη κι αν τελικά δεν γίνει η σέντρα στις 25-26 Αυγούστου”.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ:

Στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Έγκριση Προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ (ανδρών) και Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Υποδομών (Κ19, Κ17, Κ15), αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019.

2. Διάφορα.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει τη μεθεπόμενη εργάσιμη ημέρα (Δευτέρα 13/08/2018) στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα.

Αν και πάλι δεν υπάρχει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει τη μεθεπόμενη εργάσιμη ημέρα (Πέμπτη 16/08/2018) στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα.

Επίσης, την Πέμπτη 9/8/2018 στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

 

1. Έγκριση ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019.

2. Κλειδάριθμοι και λοιπά θέματα κλήρωσης.

3. Παροχή εξουσιοδοτήσεων για τον ορισμό αγώνων 1ης και 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

4. Διάφορα.

Mετά το πέρας των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί η Κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ, αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019, στα γραφεία της Super League.

To Top