Σήμερα η τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του πρωταθλήματος στην Κύπρο

Σήμερα θα αποφασιστεί  το μέλλον του φετινού κυπριακού πρωταθλήματος, αφού σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους προέδρους των ομάδων του πρώτου γκρουπ, ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους για την τύχη της σεζόν.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και οι διοικητικοί ηγέτες των ομάδων θα εκφράσουν τις θέσεις τους για την επόμενη ημέρα. Η κυβέρνηση πέταξε το «μπαλάκι» στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία για την κρίσιμη απόφαση της επανέναρξης ή διακοπής των πρωταθλημάτων. Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας θα κληθεί να πάρει την κρίσιμη απόφαση.

Μετά και την επικοινωνία του πρόεδρου της Ομοσπονδίας, Γιώργου Κούμα με την UEFA, ώστε να μεταφέρει τα δεδομένα που δημιουργούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης το επόμενο βήμα είναι η συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου, ώστε να εξεταστούν όλα τα δεδομένα.

Η σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης φαντάζει ως το επικρατέστερο σενάριο, ώστε να κληθούν ενώπιον όλων να τοποθετηθούν οι 12 ομάδες Α’ Κατηγορίας, οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων που πέρσι έπαιζαν στην Α’ Κατηγορία (Eρμής-Αλκή), όπως και εκπρόσωποι της Β’, της Γ’ και της Επίλεκτης Κατηγορίας.

Υπάρχει «ατμόσφαιρα» για ακύρωση του πρωταθλήματος. Η θέση της Ανόρθωσης για επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι δεδομένη, με την ομάδα της Αμμοχώστου να ζητά διευκρινίσεις από την κυβέρνηση και άδεια για να αρχίσουν άμεσα οι προπονήσεις ανά γκρουπ παικτών. Στο πλευρό της Ανόρθωσης για να στηθεί η μπάλα στη σέντρα τάχθηκε και η ΑΕΚ.

To Top