ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στον Κώστα Παπαϊωάννου στη Θέρμη

Το τελευταίο “αντίο” στον Κώστα Παπαϊωάννου λέει σήμερα το μεσημέρι η οικογένεια του Άρη. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Ο Κώστας Παπαϊωάννου έφυγε σε ηλικία 79 χρόνων, έχοντας τιμήσει επί σειρά ετών τη φανέλα του Άρη, όντας ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ιστορίας του.

Ήταν στην ομάδα που σήκωσε το κύπελλο Ελλάδας το 1970, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Μεταγράφηκε στον Άρη από τον ΠΑΟΔ το 1967 και έπαιξε με μεγάλη επιτυχία τη θέση του αριστερού επιθετικού και ενίοτε του επιτελικού μέσου έως το 1976, όταν και μεταγράφηκε στον Παναιτωλικό, όπου έκλεισε την καριέρα του.

Συγκεκριμένα, ήταν ακρογωνιαίος λίθος στην κατάκτηση του Κυπέλλου το 1970, όπως και σ’ αυτήν του Κυπέλλου Μεγάλης Ελλάδας το 1971. Συνολικά μέτρησε 226 αγώνες και 64 γκολ στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, 20 συμμετοχές και 12 γκολ στο Κύπελλο και 12 γκολ με 3 τέρματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τη φανέλα του Άρη. Επίσης είχες 3 συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδας, από το 1969 έως το 1972.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα στις 15 Ιανουαρίου να φύγει για τη γειτονιά των αγγέλων, σκορπώντας τη θλίψη σε όλη την οικογένεια των κιτρινόμαυρων.

To Top