ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σίλβα: Η ευκαιρία του για restart, η οψιόν αγοράς του από τον Άρη και οι παραινέσεις των Γκάμα-Σόουζα…

Τελευταία μέρα των μεταγραφών ο Άρης ενίσχυσε την επίθεσή του, αποκτώντας με την μορφή του δανεισμού από την Γουέστ Χαμ, τον Σιαντέ Σίλβα. Ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση, σε όλες τις θέσεις της επίθεσης…

Ο 23χρονος Πορτογάλος, έρχεται στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, προκειμένου να κάνει ένα restart στην καριέρα του, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια δεν εξελίχθηκαν όπως ο ίδιος θα περίμενε.

Έχοντας δύο καλές σεζόν με την Βιτόρια Γκιμαράες στην Πορτογαλία (30 συμμετοχές και 1 γκολ) και διεθνής με την χώρα του σε όλα τα κλιμάκια, πήρε μεταγραφή σε ηλικία 21 ετών στην Αγγλία, με την Γουέστ Χαμ να ξοδεύει περίπου 1.500.000 ευρώ για να τον αποκτήσει.

Στα δύο χρόνια του στο Λονδίνο, έπαιξε σε 13 ματς με την U23 και πέτυχε 10 γκολ, έχοντας λίγες ευκαιρίες όμως στην πρώτη ομάδα των “σφυριών”, καθώς αγωνίστηκε μόλις δύο φορές, μία στο πρωτάθλημα κόντρα στην Μπέρνλι και μία στο FA Cup κόντρα στην Μπέρμιγχαμ.

Ο ίδιος, βλέπει τον Άρη ως μία ευκαιρία να κάνει ένα restart στην καριέρα του, καθώς αλλιώς τα περίμενε τα πράγματα, όταν άφησε την πατρίδα του για την Αγγλία.

Στον Άρη θα αγωνιστεί για την φετινή σεζόν ως δανεικός με τους “κιτρινόμαυρους” να έχουν και οψιόν αγοράς του από τον αγγλικό σύλλογο, εφόσον πείσει με τις εμφανίσεις του. Σύμφωνα, με τις πληροφορίες το ποσό αυτό αγγίζει το 1.000.000 ευρώ και το οποίο θα πρέπει να καταβάλλει ο Άρης αν θελήσει να τον κρατήσει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” το επόμενο καλοκαίρι.

Κομβικό ρόλο στην απόφαση του Σιαντέ Σίλβα να έρθει στην Θεσσαλονίκη και τον Άρη, είχαν οι συμπατριώτες του, Μπρούνο Γκάμα και Ούγκο Σόουζα. Ο 23χρονος επιθετικός είχε επικοινωνία και με τους δύο, όταν έμαθε για το ενδιαφέρον των “κιτρινόμαυρων” και αμφότεροι τον παραίνεσαν να πει το “ναι” στον συγκεκριμένο δανεισμό, δίχως δεύτερη σκέψη, όπως κι έγινε…

 

 

To Top