Σίλβερ: “Θα δουλέψουμε με τον Ανδρέα Ζαγκλή για να μεγαλώσουμε το μπάσκετ σε όλον τον κόσμο”

Δηλώσεις με ιδιαίτερη θέρμη έκανε ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ για την απώλεια του Πάτρικ Μπάουμαν και την διαδοχή του στη θέση του γενικού γραμματέα της FIBA από τον Έλλην δικηγόρο, Ανδρέα Ζαγκλή.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Οι δηλώσεις του Άνταμ Σίλβερ έγιναν στο περιθώριο του αγώνα του ΝΒΑ στο Λονδίνο και δεν ήταν απάντηση σε κάποια ερώτηση, αλλά τοποθέτησή του. Επίσης είχε συνάντηση στο Λονδίνο και τον Αντρέα Ζαγκλή. 

“Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι που θα παιχτεί στην Ευρώπη με ομάδες του ΝΒΑ, μετά την τραγική απώλεια του Πάτρικ Μπάουμαν, που, όπως οι περισσότεροι ξέρετε, ήταν ο γενικός γραμματέας της FIBA. Ο Πάτρικ έφυγε από τη ζωή τον προηγούμενο Οκτώβριο. Αυτός θα ήταν ο 25ος χρόνος του με τη FIBA και ομολογώ ότι είναι πολύ σκληρό για εμένα να βρίσκομαι στην Ευρώπη για έναν αγώνα του ΝΒΑ, χωρίς τον Πάτρικ. Ουσιαστικά, στους ρόλους και τα πόστα μας, μεγαλώσαμε μαζί. Φυσικά, όλοι στο ΝΒΑ του χρωστάμε ευγνωμοσύνη σχετικά με όλα όσα έκανε τα προηγούμενα 25 χρόνια. Βοήθησε ώστε να μεγαλώσει το παιχνίδι σε όλη την Ευρώπη και ως εκ τούτου σε ολόκληρο τον κόσμο, ήταν μέλος της ΔΟΕ και οδήγησε το 3Χ3 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Αυτό που θέλω να πω στη γυναίκα του, Πατρίσια, και τα δύο παιδιά του είναι: “Μας λείπει πάρα πολύ ο Πάτρικ”. 

Η οικογένεια του ΝΒΑ θα παραμείνει κοντά στην οικογένεια Μπάουμαν για πάντα. Ευχαριστούμε Πάτρικ και ολόκληρη της FIBA. 

Ταυτόχρονα είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Αντρέα Ζαγκλή, που είναι ο νέος γενικός γραμματέας της FIBΑ. Είναι ένας άνθρωπος που ως εξωτερικός συνεργάτης εργάστηκε στη FIBA και στη συνέχεια, ανέλαβε το νομικό πόστο στη FIBA μέχρι να αναρριχηθεί στη θέση που είναι σήμερα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η σχέση του ΝΒΑ με τη FIBA δε θα επηρεαστεί ούτε κατ’ ελάχιστον και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για να μεγαλώσουμε το μπάσκετ σε ολόκληρο τον κόσμο”, τόνισε ο Σίλβερ.

To Top