Σίμος για τα πλέι οφ: «Το κίνητρο δεν αλλάζει, θέλουμε να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο»

Ο Γιώργος Σίμος μίλησε για τη συνέχιση του πρωταθλήματος και τα πλέι οφ.

Ο προπονητής του ΟΦΗ, προσεχούς αντιπάλου του Άρη στην πρεμιέρα των πλέι οφ, είπε μεταξύ άλλων…

Για την επανέναρξη των play offs και το στόχο του ΟΦΗ: «Το κίνητρο δεν αλλάζει. Θέλουμε να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Θα μπούμε με τον ίδιο στόχο. Τελειώνοντας από τα πλέι οφ θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για τη νέα πρόκληση που είναι το Europa League και το επόμενο πρωτάθλημα».

Για την εικόνα του ΟΦΗ και των άλλων ομάδων στα πλέι οφ μετά από το μεγάλο διάστημα αποχής: «Η συναισθηματική σταθερότητα και η ισορροπία είναι κυρίαρχο στοιχείο που θέλουμε να έχουμε στην ομάδα μας. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτή την σταθερότητα και τώρα με την επιστροφή. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, όμως σιγά σιγά θα το βρούμε.

Πρέπει να χαρούμε το κάθε ματς, να διεκδικήσουμε το κάθε παιχνίδι, να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο για να βλέπει ο κόσμος, αφού έχουμε λόγους να δώσουμε χαρά μέσα από το ποδόσφαιρο μετά την πανδημία. Έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε 20 ποδοσφαιριστές στον πάγκο, να έχουμε 5 αλλαγές. Μπορούμε να κάνουμε σωστή διαχείριση και να μην έχουμε επιβαρύνσεις, να αποφεύγουμε την πιθανότητα τραυματισμών. Να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε περισσότερους ποδοσφαιριστές για να είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν.

Δεν θέλουμε να υπάρχει φόβος στην ομάδα. Δεν θέλουμε το φόβο, θέλουμε την πίστη. Φυσικά υπάρχουν κίνδυνοι, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να βγούμε μέσα από αυτή την διαδικασία τεχνικά, τακτικά και σωματικά με υγεία, ώστε η χρονιά να αρχίσει πολύ καλύτερα για εμάς. Υπάρχουν προβληματισμοί βλέποντας την Γερμανία όμως νομίζω θα τα καταφέρουμε. Σε αυτά τα 10 παιχνίδια που έρχονται θέλουμε να επενδύσουμε πάνω στον τρόπο που παίζαμε».

Για την πρόταση του ΟΦΗ για 20% του κόσμου: «Ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δεν μπορούμε να το φανταστούμε. Είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων και αν δούμε τα πράγματα με καθαρή ματιά, η χώρα μας πέρασε την δύσκολη πανδημία με πολύ καλό βαθμό. Πάνω σε αυτό θέλω να πω ότι παίρνοντας την επόμενη ημέρα για την πρόταση που έγινε θα πρέπει να την δουν με μεγάλη σοβαρότητα, αφού παντού πρέπει να περάσουμε στην επόμενη ημέρα. Είναι μια πρόκληση και να ξεκινήσουμε και εμείς με κόσμο τα γήπεδα που θα έχουν την υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε γιατί ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν μπορούμε να το φανταστούμε».

Για τους στόχους της νέας χρονιάς: «Υπάρχει η σταθερότητα στον ΟΦΗ για να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Εφέτος στόχος με τους παίκτες ήταν να γίνουμε η έκπληξη του πρωταθλήματος και μέχρι τώρα τα πήγαμε καλά. Ο στόχος δεν θα αλλάξει. Θέλουμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, όπου μέσα σε αυτό θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

To Top