Σίμος: «Το πρόσημο είναι θετικό, η ιστορία και η δυναμική του ΟΦΗ καθορίζουν τις απαιτήσεις»

Για τον έναν χρόνο που συμπληρώνει στον πάγκο του ΟΦΗ μίλησε ο Γιώργος Σίμος, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα όσα έζησε ως προπονητής των Κρητικών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Κάθε μέρα σε αυτή την ομάδα για εμένα είναι σπουδαία. Είναι ωραία, είναι πολύ δημιουργική. Η καθημερινότητα μας σε αυτή ομάδα είναι πολύ όμορφη . Αυτό είναι που κρατάω. Υπάρχουν πολλές στιγμές που μπορώ να θυμηθώ. Κάποιες ωραίες νίκες που έκανε η ομάδα μας, απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ. Το παιχνίδι με την Λαμία, που μας έδωσε την δυνατότητα να μπούμε στα πλέι οφ και αμέσως να έχουμε μια θέση στα προκριματικά του Europa League μετά από χρόνια… Και οι δύσκολες στιγμές που περάσαμε είναι ωραίες στιγμές, γιατί πραγματικά μέσα από αυτές παίρνουμε μαθήματα και μεγαλώνουμε»

Για το εάν οι δύσκολες στιγμές έκαναν πιο δυνατό τον ΟΦΗ: «Δύσκολες στιγμές για του έξω από την ομάδα μας. Για εμάς ήταν μια σταθερότητα και στις ωραίες μέρες και στις δύσκολες κι αυτό είναι το οποίο μας έδωσε φέτος. Ξέρω ότι αυτό θα συνεχίζεται και τις περιμέναμε αυτές τις στιγμές. Είναι νορμάλ. Είναι πολύ λογικό που συνέβησαν. Δεν περιμέναμε φέτος σε καμιά περίπτωση, ότι η χρονιά μας θα έχει μόνο ωραία πράγματα και ωραίες στιγμές. Αντιθέτως περιμέναμε τα πάνω και τα κάτω, γιατί μέσα από αυτή την διαδικασία θα γίνουμε πιο δυνατοί… Νομίζω ότι το πρόσημο είναι θετικό και αυτή η διαδικασία των πλέι οφ , παρόλο που τα σκορ δεν είναι αυτά που θέλουμε και αυτά που προσπαθήσαμε σε κάποια παιχνίδια θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά. Ήμασταν ανταγωνιστικοί, αλλά το επόμενο επίπεδο χρειάζεται κάτι ακόμη σίγουρα και αυτός είναι ο στόχος μας. Ξέρουμε τώρα τι χρειαζόμαστε για να γίνουμε λίγο καλύτεροι και αυτό θα προσπαθήσουμε για τη νέα χρονιά».

Για τον έναν χρόνο που συμπληρώνει στον πάγκο του ΟΦΗ: «Αυτά που είχα πει την πρώτη μέρα, σε μεγάλο βαθμό τα έχουμε εκπληρώσει. Αυτό είναι και για την νέα χρονιά. Είχα πει ότι θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Ότι είναι αυτό καλό, μέτριο, όχι καλό. Θα είμαστε ο εαυτός μας. Θα μιλάμε και θα λέμε αυτά που νιώθουμε, αυτά που πιστεύουμε και αυτά που πρεσβεύουμε. Αν δεν αρέσουν αυτό είναι κάτι άλλο και ότι θα είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια. Νομίζω ότι όλα αυτά έγιναν και νομίζω ότι το πρόσημο είναι θετικό για την ομάδα μας. Το σημαντικό είναι η δεύτερη χρονιά. Η συνέπεια, η συνέχεια, η βελτίωση και η εξέλιξη είναι αυτή που θα μας καθορίσει και αυτός είναι ο στόχος μας. Για εκεί αρχίζουμε και δουλεύουμε και αυτό είναι η ευθύνη του καθενός μας… για τη νέα χρονιά. Το έχω ξαναπεί η ιστορία και η δυναμική του ΟΦΗ καθορίζουν τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες… Οι ανθρώπινες σχέσεις στην ομάδα μας είναι πολύ δυνατές νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και νομίζω ότι θα έρθουν και καλύτερες μέρες για την ομάδα μας».

Για το πόσο διαφορετικός είναι ο ίδιος μετά από ένα χρόνο: «Δεν θα ήθελα να είναι διαφορετικός. Κάποιες φορές οι συνθήκες μας κάνουν να είμαστε διαφορετικοί λίγο, αλλά γρήγορα πρέπει να το καταλαβαίνουμε και να επιστρέφουμε στον εαυτό μας. Δεν πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό μας, αυτά που πιστεύουμε και τον χαρακτήρα μας. Αντιθέτως θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Αυτό είναι το κλειδί της υπόθεσης, και νομίζω ότι μέσα από αυτό θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες».

Για το εάν ο ίδιος είναι πλέον πιο ώριμος, μετά από αυτή τη σεζόν: «Σίγουρα. Νομίζω ότι είναι μια χρονιά με πολύ εμπειρία για εμένα. Η κάθε μέρα μου έδωσε μαθήματα, ωραίες στιγμές και δύσκολες. Κι αυτές είναι μαθήματα για εμένα. Προσπάθησα όλο το χρόνο, μαζί με όλα τα παιδιά στο τεχνικό επιτελείο να διαχειριστούμε την κάθε στιγμή. Τα καταφέραμε καλά, βέβαια πάντα υπάρχει και καλύτερα. Κάθε μέρα θέλουμε να βελτιωνόμαστε και να ζούμε μέσα από τις ευθύνες μας. Για αυτό και η επόμενη χρονιά είναι άλλη μια πρόκληση για εμάς. Το έχω ξαναπεί ότι αν φέτος ο στόχος της ομάδας ήταν να ξανασυστηθούμε στην κατηγορία, του χρόνου θα πρέπει να γνωριστούμε καλύτερα και αυτός είναι ο στόχος της ομάδας.

Θέλω να πω σε όλους ευχαριστώ. Στους ανθρώπους που δουλεύουν στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», στους ανθρώπους που δουλεύουν στο Βαρδινογιάννειο, στους ανθρώπους που δουλεύουν στα γραφεία. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση, γιατί πραγματικά έχουμε πάνω από μια επαγγελματική σχέση. Έχω ξαναπεί ότι η εμπιστοσύνη, η ελευθερία και η σταθερότητα που μας δίνουν είναι κάτι πολύ σημαντικό. Δύσκολα βρίσκεται σε ομάδα στην χώρα μας. Να ευχαριστήσω την οικογένεια Μπούση, για αυτή τη χρονιά που μας στηρίζει. Να ευχαριστήσω όλο το τεχνικό επιτελείο… τους παίκτες, ακόμα και αυτούς που έφυγαν χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα. Έδωσαν τα πάντα, όλη τη χρονιά ανεξαρτήτου ηλικίας, παρόλο που ζητήθηκε κάτι καινούργιο στους περισσότερους και είχε να κάνει με το αγωνιστικό στυλ και την φιλοσοφία παιχνιδιού που θέλαμε να διαχειριστούμε. Τέλος να ευχαριστήσω και τη γυναίκα μου. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμάς. Η απόσταση δεν ήταν και το καλύτερο, αλλά με βοήθησε πάρα πολύ, μου έδωσε πολύ δύναμη και νομίζω ότι σε όλα αυτά θα έρθουν και καλύτερες μέρες».

To Top