ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σίμτσακ: “Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα! Δεν έχουμε παρατήσει κανέναν στόχο στην Ευρώπη!”

Ο Βασίλης Σίμτσακ είναι από τους παίκτες που και άποψη έχει και δεν διστάζει να την λέει και δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του. Παραδέχθηκε ότι ο Άρης δεν έβγαλε σαν ομάδα αυτά τα στοιχεία που τον έφεραν μέχρι εδώ φέτος στα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια, εξήγησε το γιατί, αλλά δήλωσε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα, τους συμπαίκτες, τους προπονητές και τη διοίκηση.

Δεν ήταν μια απλή νίκη κόντρα στον Αρκαδικό παρότι ήρθε εύκολα και ο αντίπαλος δεν ήταν τόσο ποιοτικός. Συμφωνείς ή όχι;

Δεν ήταν εύκολη στο θέμα μυαλού περισσότερο. Είχαμε δύο πολύ δύσκολες βδομάδες. Προερχόμασταν από πολύ κακές εμφανίσεις. Να σας πω την αλήθεια εμάς δεν μας ενδιαφέρει το σκορ. Μπορεί να χάσεις 20-25 πόντους, αλλά να τα δώσεις όλα και να δεις ότι ο αντίπαλος είναι καλύτερος. Εμείς αυτές τις δύο βδομάδες δεν βγάλαμε στο παρκέ αυτό που έχουμε σαν ομάδα και πιστεύω ότι ήταν δύσκολο στην αρχή με τον Αρκαδικό, να γυρίσουμε τον διακόπτη και να μπούμε στο παιχνίδι με διαφορετική νοοτροπία. Το καταφέραμε και κερδίσαμε δίκαια.

Θεωρείς ότι είναι αυτό το παιχνίδι ο… διακόπτης για να μπει η ομάδα και πάλι στον δρόμο που την είχε συνηθίσει ο κόσμος;

Θα φανεί στο γήπεδο. Μπορεί να πω τώρα “ναι” και την Τετάρτη να μην είμαστε αυτοί που πρέπει στο γήπεδο. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές και στη διοίκηση και αρχής γενομένης από τον αγώνα της Τετάρτης, θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί στην Ευρώπη. Δεν έχουμε παρατήσει κανέναν στόχο στην Ευρώπη.

Μετά από τέσσερις σερί ήττες και με έναν αντίπαλο όχι τόσο εμπορικό στις κερκίδες υπήρχε πολύς κόσμος και πάλι. Ήταν μουδιασμένος στην αρχή και είναι λογικό, αλλά έφυγαν γιατί θυμήθηκαν ότι είστε καλή ομάδα…

Είναι κάτι ξεχωριστό ο κόσμος του Άρη. Τους απογοητεύσαμε τις δύο τελευταίες βδομάδες. Δεν ήμασταν αντάξιοι αυτών που περίμεναν και προς τιμήν τους ήταν εδώ από το πρώτο λεπτό, ειδικά εκεί που ξεκινήσαμε κάπως νωθρά και μας στήριξαν.

Γιατί η ομάδα έδειχνε να μην είναι… πεινασμένη στα προηγούμενα παιχνίδια;

Δεν υπάρχει η εμπειρία των δύο αγώνων τη βδομάδα. Χάσαμε ένα παιχνίδι στον Κολοσσό και από εκεί και πέρα λίγο το μυαλό μας έμεινε στη Ρόδο, ενώ πρέπει μετά από κάθε παιχνίδι να ξεχνάς και να προχωράς παρακάτω. Ήρθε το παιχνίδι στο Μιλάνο που κάναμε μια κακή ήττα και από εκεί και πέρα μας χάλασε το μυαλό. Κάναμε δεύτερες, τρίτες σκέψεις όλοι οι παίκτες, αλλά πιστεύω ότι μέσα από τις προπονήσεις και με τη στήριξη των προπονητών σιγά σιγά θα το ξεπεράσουμε. Είναι μια κοιλιά που κάνει κάθε ομάδα και μόνο αν μείνουμε ενωμένοι, θα βρεθούμε ξανά εκεί που ήμασταν.

To Top