ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σίμτσακ: “Δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει, το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα”

Η νίκη και το 1-0 έχει σημασία και πλέον οι κίτρινοι αναζητούν άλλη μία νίκη για να προκριθούν στην πρώτη τετράδα, όπως εύστοχα παρατήρησε ο Βασίλης Σίμτσακ.

Ο έμπειρος σέντερ τόνισε: “Ήμασταν πάρα πολύ αγχωμένοι στο ξεκίνημα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν επιπόλαιοι στην επίθεση, δεν είχαμε αποστάσεις. Άλλα είχαμε δουλέψει δύο βδομάδες, άλλα γίνονταν. Στο δεύτερο ημίχρονο και στην παράταση παίξαμε καταπληκτική άμυνα, καταφέραμε και πήγαμε το παιχνίδι στους επτά πόντους κι εκεί κάποια λάθη που δεν γίνονται ούτε στο παιδικό, καθαρά λάθη προσωπικότητας και δικά μας, πήγαν το ματς στην παράταση. Κι εκεί που όλοι μας είχαν τελειωμένους, κάναμε ένα μεγάλο καμ μπακ και πήραμε το παιχνίδι”.

Οι Έλληνες του Άρη σκόραραν τους 54 από τους 69 πόντους. Ο Σίμτσακ σχολίασε: “Αυτοί έχουμε μείνει. Οι πιο πολλοί είμαστε Έλληνες τώρα. Δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει, το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα. Πήραμε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη, αλλά είναι απλώς το 1-0. Τώρα προσπαθούμε να βρούμε άλλη μία νίκη για να προκριθούμε στους ημιτελικούς”.

Ρωτήθηκε αν το άγχος πάει πλέον στην πλευρά του ΠΑΟΚ και απάντησε: “Τώρα είναι και πως το παίρνει ο καθένας. Εμείς πηγαίνουμε εκεί για να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε και το αβαντάζ ότι και να χάσουμε, έχουμε άλλο ένα ματς στην έδρα μας, άλλα δεν πηγαίνουμε με αυτό το σκεπτικό. Πηγαίνουμε εκεί για να κερδίσουμε και να τελειώσουμε την σειρά”.

Ρωτήθηκε πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί εκτός έδρας η ομάδα και σχολίασε: “Στα εκτός έδρας γενικά το 2017 έχουμε δείξει πολύ κακό πρόσωπο. Νομίζω πως κάναμε μόνο τη νίκη στην Κύμη. Θα είναι κα πάλι ένα ντέρμπι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αν δεν κάνω λάθος όλα τα ματς έχουν λήξει στους 4 πόντους. Θα είναι κλειστό ματς και πιστεύω πως ο πιο ψύχραιμος και ο πιο συγκεντρωμένος θα κερδίσει”.

To Top