ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σίμτσακ: «Δεν είχαμε καθαρό μυαλό και μας κόστισε»

Ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε μετά το παιχνίδι με την Νεπτούνας  για την ήττα και την επόμενη μέρα στην ομάδα του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο  στο YellowRadio:

Για το ματς με την Νεπτούνας: «Φτάσαμε το παιχνίδι εκεί που το θέλαμε. Ήμασταν 7 πόντους δυο λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι. Μας κόστισε το καθαρό μυαλό και χάσαμε το παιχνίδι».

Αν είναι θέμα εμπειρίας τέτοιες ήττες: «Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Είναι της στιγμής, είναι η κούραση, είναι και η τύχη που δεν ήταν με το μέρος μας στα τελευταία λεπτά. Ένας συνδυασμός όλων αυτών σε συνδυασμό με τα δικά τους μακρινά σουτ και τα δικά μας λάθη, έφεραν την ήττα».

Αν είναι θετική η πορεία της ομάδας στην Ευρώπη: «Δεν έχουν τελειώσει όλα, έχουμε ακόμη κάποιες ελπίδες. Με νικη της Νεπτούνας στην Άλμπα και με δική μας επί της Αρμάνι θα περάσουμε. Σίγουρα, είναι θετική η παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη. Στη πρώτη φάση περάσαμε από ένα όμιλο που οι περισσότεροι μας θεωρούσαν αουτσάιντερ, αλλά καταφέραμε να περάσουμε και πρώτοι. Στην δεύτερη φάση κάναμε κάποιες κακές εμφανίσεις που μας στοίχισαν, αλλά είναι θετική η πορεία της ομάδας».

Αν επηρέασε η νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Όχι δεν είναι έτσι. Ξέραμε όλοι τι μας περιμένει εδώ, καθώς ήταν πληγωμένοι από την ήττα στη Θεσσαλονίκη και ήταν και το τελευταίο τους χαρτί. Λίγο το δύσκολο ταξίδι, λίγο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, μας κόστισαν σε ενέργεια στο τέλος. Δικά μας λάθη έφεραν την ήττα».

Αν είναι πολλά τα δυο παιχνίδια για τον Άρη: «Αυτό θα φανεί στη συνέχεια. Εμείς θέλουμε να παίζουμε δυο παιχνίδια και να συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι τιμή και για τους παίκτες και για την ομάδα. Αλλά, αν αποκλειστούμε από αυτή τη φάση θα δώσουμε προσοχή στο πρωτάθλημα».

Για το πρωτάθλημα και τις νικες επί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ: «Με αυτές τις νίκες καλύψαμε κάποιες ήττες που κάναμε σε αλλες έδρες. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί έρχεται η ήττα εκεί που δεν το περιμένεις. Κάθε ματς πρέπει να το βλέπουμε σαν ντέρμπι».

Για τον κόσμο: «Αυτό που κάνει ο κόσμος είναι εξωπραγματικό. Όλοι είπαμε πως ταλαιπωρηθήκαμε όταν φτάσαμε εδώ. Ευχαριστούμε τον κόσμο και τον θέλουμε πάντα δίπλα μας. Στο τέλος θα το ανταποδώσουμε».

To Top