ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σίμτσακ: “Κάθε επίθεση και κάθε άμυνα σαν τη τελευταία του παιχνιδιού”

Ο Βασίλης Σίμτσακ υπογράμμισε πως για να διεκδικήσει ο Άρης το κύπελλο πρέπει όλοι να είναι 1000% συγκεντρωμένοι μέσα στο γήπεδο και κάθε άμυνα και επίθεση να είναι σαν η τελευταία του παιχνιδιού.

Ο έμπειρος σέντερ τόνισε: “Προσωπικά είμαι πολύ ήρεμος σήμερα, γιατί αν κάθομαι και σκέφτομαι από τώρα τι θα συμβεί αύριο… Παίζουμε στην έδρα μας, πρέπει να είμαστε πολύ ήρεμοι, συγκεντρωμένοι και ότι έχουμε πει γι’ αυτό το παιχνίδι τις τελευταίες μέρες να το εκτελέσουμε στο 100%. Δεν επιτρέπονται λάθη, ολιγωρία και ειδικά στο κομμάτι της συγκέντρωσης. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο γήπεδο”.

Για το ότι ο τελικός γίνεται στο Παλέ είπε ότι “είναι στην έδρα μας, αλλά δεν θα είναι όπως συνήθως. Θα έχει κενά καθίσματα αρκετά, θα έχει και φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Δεν θα πω για αουτσάιντερ και φαβορί, είναι ένα παιχνίδι”.

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να κατακτήσει το κύπελλο είπε: “Μετρούν οι λεπτομέρειες σε αυτά τα παιχνίδια… Δεν μπορείς να αφήσεις 3-4 εύκολα καλάθια. Πρέπει κάθε επίθεση και κάθε άμυνα να είναι σαν η τελευταία του παιχνιδιού”.

Ρωτήθηκε αν ο Άρης είναι πιο… πεινασμένος για το κύπελλο και απάντησε: “Σίγουρα ο Άρης είναι πιο πεινασμένος από τον Παναθηναϊκό, που θα διεκδικήσει με τον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα και βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση εδώ και χρόνια. Για μας είναι σίγουρα πιο σημαντικό, και για τους παίκτες και για τους προπονητές και αυτό θα πρέπει να το δείξουμε μέσα στο παρκέ, διεκδικώντας τις πιθανότητές μας για την κατάκτηση αυτού του τροπαίου”.

To Top