Σίμτσακ: “Παίζουμε στον Άρη γιατί γουστάρουμε! Τα έχουμε βρει μεταξύ μας”

Ο Βασίλης Σίμτσακ εξήγησε πως έζησαν οι παίκτες του Αρη αυτές τις δύο εβδομάδες προετοιμασίας για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ. Πίεση, άγχος, ηρεμία και ψυχραιμία. Διαφορετικά συναισθήματα συσσωρευμένα. 

Η συνέντευξη του παίκτη του Άρη στο sdna.gr: 

Δύο εβδομάδες προετοιμασίας, δύο εβδομάδες  τόσο διαφορετικές, ακόμα κι αν ο αντίπαλος ήταν ο ίδιος. Ο Αρης σε λιγότερο από 15 μέρες βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ κι όμως οι παίκτες έζησαν την κάθε αναμέτρηση διαφορετικά.
“Τις ημέρες πριν το παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο υπήρχε μεγάλη πίεση. Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν πολύ ήρεμος. Οι παίκτες όμως κοιταζόμασταν μεταξύ μας στις προπονήσεις και από τις αντιδράσεις μας φαινόταν ότι είχαμε άγχος. Οχι γιατί θα αντιμετωπίζαμε τον ΠΑΟΚ, αλλά γιατί νιώθαμε πως έπρεπε να κερδίσουμε λόγω της μεγάλης προσπάθειας που είχαν κάνει οι άνθρωποι της ομάδας για να παίξουμε ξανά αυτό το παιχνίδι. Επρεπε να το διεκδικήσουμε. Ο προπονητής μας ήταν πολύ ήρεμος και σίγουρος γι΄ αυτά που θα κάναμε στο παρκέ και τελικά αυτό μας βγήκε και στα παιχνίδια” εξηγεί ο 33χρονος σέντερ.

Ο Αρης είχε κάνει ήδη το πρώτο βήμα επικρατώντας του ΠΑΟΚ στην έδρα του. Είχε μία εβδομάδα στη διάθεσή του για να προετοιμαστεί για το επόμενο ματς. Επίσης με τον ΠΑΟΚ, με τη μόνη διαφορά πως θα τον αντιμετώπιζε στην Πυλαία.
“Ηταν εντελώς διαφορετικά. Κερδίζοντας στο Αλεξάνδρειο είχαμε αποφορτιστεί, είχαμε αδειάσει. Ξέραμε πως δεν ήμασταν φαβορί για τη νίκη και πως δεν μπορούσαμε να παίξουμε χειρότερα απ’ ότι είχαμε παίξει στην έδρα μας που ήμασταν πάρα πολύ άστοχοι”.
Ενα παιχνίδι εκτός έδρας είναι πάντα διαφορετικό, πόσο μάλλον όταν είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ σε ένα γεμάτο γήπεδο. Κι αν οι Ελληνες είναι μαθημένοι σε τέτοιες καταστάσεις, οι ξένοι θέλουν… ιδιαίτερα. “Αυτό που προσπαθήσαμε και καταφέραμε όπως αποδείχτηκε είναι να εξηγήσουμε στους ξένους πως θα ήταν η ατμόσφαιρα για να μην επηρεαστούν, γιατί δεν είχαν ζήσει τέτοιου είδους ντέρμπι. Τα καταφέραμε τελικά και φάνηκαν πιο έτοιμοι από κάθε άλλη φορά”.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είπε πως μια καλή εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ ήταν προσωπικό του στοίχμα. Ο Βασίλης Σίμτσακ εξηγεί πως, “είναι ο εγωισμός που σε σπρώχνει να πας και να κερδίσεις. Κι εμείς έπρεπε να το κάνουμε γιατί θέλαμε να ρεφάρουμε κάποιες ήττες που είχαμε εκτός προγράμματος. Τελικά τα καταφέραμε. Από το δεύτερο δεκάλεπτο παίξαμε την άμυνα που ξέραμε πως μπορούσαμε να παίξουμε. Υπάρχει ταλέντο στην ομάδα οπότε βρίσκουμε και τις λύσεις. Εχουμε όσο άγχος χρειάζεται και παίζουμε στον Αρη γιατί γουστάρουμε. Τα έχουμε βρει μεταξύ μας και δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης που θα παραπονεθεί αν έχει λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Ολα είναι μοιρασμένα και η ατμόσφαιρα πολύ καλή”.

Οσο για την επόμενη μέρα; O Δημήτρης Πρίφτης φρόντισε να επαναφέρει αμέσως την ομάδα του στην πραγματικότητα. “Το πρώτο πράγμα που έκανε ο προπονητής της ήταν να μας ηρεμήσει. Η αλήθεια είναι ότι μετά το τέλος του αγώνα ξεφύγαμε λίγο και μας επανέφερε στην πραγματικότητα γιατί υπάρχει και συνέχεια που θα πρέπει να είναι ανάλογη των καλών εμφανίσεων που έχουμε κάνει τελευταία”.

To Top