Σίμτσακ: “Σημασία έχει η νίκη αλλά πρέπει να μας προβληματίσουν τα κενά στην απόδοση μας”

Ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε για τη χθεσινή νίκη επί του ΠΑΟΚ στον δεύτερο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών, τονίζοντας ότι αυτό μετρά είναι η ισοφάριση.

Μιλώντας στο yellownews.gr ο παίκτης του Άρη υποστήριξε στο πρώτο του σχόλιο: “Για τον κόσμο που είδε τον αγώνα σίγουρα ήταν αρκετά εντυπωσιακός και με ψηλό σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπήκαμε καλά. Ειδικά στην άμυνα είχαμε πολλά προβλήματα. Το “κλειδί” για μένα ήταν το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.

“Σφίξαμε” την άμυνα μας και δεχθήκαμε μόνο 10 πόντους. Μέχρι ένα σημείο, λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού, το ελέγχαμε. Από δικά μας λάθη επιτρέψαμε στον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το παιχνίδι”, ενώ για τα μπλακ άουτ στο τέλος:

“Σίγουρα αυτά τα μπλακ άουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο πρέπει να μας προβληματίσουν. Και η κούραση παίζει το ρόλο της. Στο τέλος μας επηρεάζει στη σκέψη. Ίσως βιαζόμαστε να τελειώσουμε τα παιχνίδια. Είμαστε 10-12 πόντους, βιαζόμαστε, αγχωνόμαστε και δίνουμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να πλησιάσει. Σημασία έχει ότι κερδίσαμε”.

Ολοκληρώνοντας ο φόργουορντ του Άρη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι φορτώθηκαν από νωρίς με φάουλ οι ψηλοί του ΠΑΟΚ: “Το ότι φορτώθηκαν με φάουλ οι ψηλοί του ΠΑΟΚ το οφείλουμε κυρίως στον Σάσα. Τραβούσε  συνέχεια δεύτερο παίκτη πάνω του, ενώ και ο Μαργαρίτης φορτώθηκε με φάουλ νωρίς. Κάναμε κάποιες αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι για να βρει ο Σάσα χώρους. Ο Λάνγκφορντ είναι ιδιαίτερος παίκτης, αλλά δε θα χάσουμε από αυτό. Και να βάλει τους 10-15 πόντους δε νομίζω ότι θα χάσουμε από αυτόν. Έχει το μακρινό σουτ, αλλά αν πέσουμε πάνω του, θα αφήσουμε τον κοντό μέσα που έχει πιο εύκολο καλάθι. Πρέπει να δούμε και τα αμυντικά ριμπάουντ και πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι”.

 

 

To Top