Σίμτσακ στο PRESSARIS έξω από τα δόντια: “Γιατί δεν πρέπει να… τρελαινόμαστε!”

Η ταπεινότητα και η αυτογνωσία είναι δυο από τα στοιχεία που διακρίνουν τον φετινό Άρη και αυτό φαίνεται κι από τις δηλώσεις των παικτών. Μιλώντας στο PRESSARIS, ο Βασίλης Σίμτσακ ξεκαθάρισε πως οι κίτρινοι όχι μόνο δεν πετούν στα σύννεφα αλλά παραμένουν προσγειωμένοι, συνεχίζοντας να βλέπουν κάθε αγώνα ξεχωριστά.  Το ταμείο άλλωστε θα γίνει στο τέλος…

Ο έμπειρος σέντερ μίλησε ακόμη για τον κόσμο της ομάδας που έχει “αγκαλιάσει” τη φετινή προσπάθεια αλλά και για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ήταν καθαρά θέμα συγκέντρωσης η νίκη επί του Κόροιβου;

“Δεν ήμασταν καθόλου συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο. Ειδικά στο δυνατό μας σημείο την άμυνα, ήμασταν πάρα πολύ κακοί, καθόλου συγκεντρωμένοι ενώ χάσαμε αρκετά αμυντικά ριμπάουντ. Στην ανάπαυλα μιλήσαμε μεταξύ μας και μάς είπε ο κόουτς τι πρέπει να αλλάξουμε. Μπήκαμε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος, δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο και στο τέλος κερδίσαμε εύκολα”.

Φάνηκε με την απόδοση που είχατε και την κυριαρχία που επιβάλλατε σαν να γύρισε ο διακόπτης. Έτσι ήταν;

“Έτσι ακριβώς. Η μεγάλη δύναμη μας είναι η άμυνα και αυτή μας έχει φέρει εδώ που βρισκόμαστε. Πρέπει να είμαστε πάντα σταθεροί σ΄αυτόν τον τομέα γιατί η άμυνα δεν είναι θέμα ταλέντου, είναι θέμα διάθεσης και “διαβάσματος” αντιπάλου. Πιστεύω πως στο δεύτερο μέρος ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά”.

Ο Άρης μπορεί να βρεθεί σήμερα στην τρίτη θέση. Σας φοβίζουν τα ψηλά;

“Δεν μας φοβίζουν γιατί έχουμε τα κεφάλια κάτω. Τόσο οι παίκτες όσο και ολόκληρο το επιτελείο έχουν αντιληφθεί τι μπορούμε να κάνουμε και που είμαστε. Δεν πρέπει να τρελαινόμαστε! Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Όπως έχουν πει κι άλλοι συμπαίκτες μου: Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε ότι έχουμε κάνει κάτι σπουδαίο. Δεν τελειώσε η χρονιά, στο τέλος γίνεται ταμείο. Παιχνίδι με το παιχνίδι. Προχωράμε…”

Ο κόσμος δείχνει να επιβραβεύει την προσπάθεια σας. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν συγκαταλέγεται στους πιο δυνατούς, το “Nick Galis Hall” συγκέντρωσε πολύ κόσμο που δημιούργησε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Πώς το σχολιάζεις;

“Ο κόσμος είναι ένα από τα μεγάλα ατού του Άρη. Σε σημεία που “κολλήσαμε” και που θα μπορούσε ο Κόροιβος να πάρει μια διαφορά, ήταν εκεί, όταν τον χρειαστήκαμε στα δύσκολα και μας έδωσε ώθηση. Φώναξε πολύ και μαζί ξεπεράσαμε τις δυσκολίες που προέκυψαν. Τους ευχαριστούμε πολύ και τους θέλουμε πάντα κοντά μας. Μας δίνουν μεγάλη ώθηση και έξτρα κίνητρο ειδικά στις δύσκολες στιγμές”.

Κόντρα στον Κόροιβο ξεκίνησε μια τριάδα αγώνων (σ.σ. με Κολοσσό και Πανιώνιο οι άλλοι δυο) που τους χάσατε στον πρώτο γύρο. Ακολουθεί τώρα το ματς με τον Κολοσσό, στη Ρόδο…

“Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Κολοσσός είναι μια πολύ καλή ομάδα ειδικά στην έδρα του και είναι πολύ σκληρός αντίπαλος. Εμείς πήραμε το μάθημα μας στους αγώνες του πρώτου γύρου και πρέπει να τον δούμε σαν έναν ακόμη “τελικό”. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε εκεί για να διατηρήσουμε διαφορά από τους διώκτες μας. Ελπίζω να παρουσιαστούμε σωστοί, διαβασμένοι και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα”.

To Top