Σίνερ: «Τώρα αρχίζω να συνειδητοποιώ τι έχω καταφέρει»

Στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους της Μελβούρνης έκανε την κλασική φωτογράφιση, με το τρόπαιο του Australian Open ο Γιάνικ Σίνερ.

Ο Ιταλός έγινε ο πρώτος στην ιστορία της χώρας του, μετά από 48 χρόνια, που κατακτά το τρόπαιο και μια ημέρα μετά, αφού έχουν πέσει οι σφυγμοί, άρχισε να συνειδητοποιεί το επίτευγμά του.

«Υπήρχαν προφανώς πολλά συναισθήματα στο κεφάλι μου, αμέσως μετά το ματς, η σκληρή δουλειά, οι θυσίες. που έκανα σε όλη την καριέρα μου και το να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με την ομάδα μου, ήταν ίσως το καλύτερο συναίσθημα, που είχα μέχρι τώρα. Είναι υπέροχα συναισθήματα. Ήμουν απλά χαρούμενος. Χθες ίσως ακόμα δεν μπορούσα να το πιστέψω, και τώρα αρχίζω να το συνειδητοποιώ, οπότε είναι υπέροχο συναίσθημα. Δεν κοιμήθηκα πολύ, αλλά είναι έντονα τα συναισθήματα, σιγά σιγά συνειδητοποιώ τι έχω κάνει. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για εμένα και την ομάδα μου, τόσο πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Χθες, στη συνέντευξη Τύπου, στάθηκε στο πως διαχειρίστηκε τον τελικό με τον Μεντβέντεφ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με το πως διαχειρίστηκα την κατάσταση. Βρέθηκα σε μπελάδες, ήμουν πίσω με 0-2, αλλά προσπάθησα να μείνω θετικός και να κρατήσω το πλάνο μου, το οποίο χρειάστηκα να προσαρμόσω λίγο. Ο Ντανίλ είναι απίθανος παίκτης και μεγάλος μαχητής. Ήταν πολλές ώρες στο court. Λυπάμαι για εκείνον, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει άλλα Grand Slams», είπε ο Ιταλός και πρόσθεσε: «Ήξερα ότι θα είναι επιθετικός, αλλά δεν περίμενα να είναι τόσο πολύ όσο στα πρώτα 2 σετ. Απλά προσπάθησα να μείνω εκεί έξω όση περισσότερη ώρα γινόταν και ήξερα πως αυτό θα λειτουργούσε υπέρ μου, γιατί είχε παίξει πολλές ώρες. Επίσης, ήξερα πως αν κέρδιζα ένα σημαντικό game, μπορούσα να αλλάξω το παιχνίδι».

«Χρειάζομαι λίγο καιρό να το επεξεργαστώ γιατί είναι πολύ μεγάλο να κερδίζεις τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά και μετά τον Μεντβέντεφ στον τελικό. Ακόμα νιώθω πως πρέπει να βελτιώσω πολλά πράγματα, αν θέλω να έχω μια νέα ευκαιρία να κρατήσω ξανά ένα τέτοιο τρόπαιο στα χέρια μου», είπε ακόμη ο Σίνερ.

«Πίεση υπάρχει πάντα, αλλά πρέπει να την αποδέχεσαι με έναν θετικό τρόπο. Είναι προνόμιο να υπάρχει πίεση, σημαίνει ότι πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Εμένα προσωπικά μου αρέσει, τις περισσότερες φορές παίζω το καλύτερό μου τένις υπό πίεση, οπότε το βλέπω σαν προνόμιο», κατέληξε ο Ιταλός τενίστας.

To Top