Σίτι: Επέκταση του «Etihad» με αυξημένη χωρητικότητα 61.000 θεατών (photo)

Μπορεί να βρίσκεται στο στόχαστρο της Premier League για τις κατηγορίες περί οικονομικών παραβάσεων, σε μια διαδικασία που πάντως αναμένεται να κρατήσει χρόνια, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι προχωρά απερίσπαστη στην ανάπτυξή της εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Πέραν των δεδομένων δαπανηρών μεταγραφών που θα γίνουν το καλοκαίρι και του ήδη υψηλού μπάτζετ, οι Πολίτες ετοιμάζονται να επεκτείνουν το «Etihad», το σπίτι τους την τελευταία 20ετία, ένα έργο που θα δει τις θέσεις του γηπέδου να φτάνουν τις 61.000 (σύξηση κατά 7.700 θεατές από την τρέχουσα χωρητικότητα).

Η ανακαίνιση πρόκειται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο και ο στόχος των Σίτιζενς είναι το νέο «Etihad» να είναι έτοιμο για χρήση από τη σεζόν 2025-26.

Εκτός από την αυξημένη χωρητικότητα, το σχέδιο επέκτασης περιλαμβάνει την ανέγερση ξενοδοχείου, κλειστού πάρκου για τους φιλάθλους, πολυκατάστημα και μουσείο.

Με αυτό το έργο, τα συνολικά έξοδα της Σίτι για την κατασκευή και τις βελτιώσεις του γηπέδου της θα ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο χάρτης του νέου Etihad


Πηγή: Daily Mail

To Top