ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σίτσας: «Να βγάλουν εγωισμό οι παίκτες του Άρη και να κερδίσουν»

O πρώην προπονητής των τμημάτων υποδομής του Άρη, Δημήτρης Σίτσας, μίλησε για την κατάσταση στην ομάδα, σχολιάζοντας την επικαιρότητα.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά, όσα είπε στο Yellow Radio 92,8…

Για την επίθεση που δέχθηκαν τα παιδιά της σχολής του Ολυμπιακού από χούλιγκανς:

Νομίζω πως δεν υπάρχει πιο χαζός τρόπος να συμπεριφερθείς μπροστά σε μικρά παιδιά. Είτε αυτό λέγεται οπαδικό κίνημα κάποιων ανθρώπων είτε αυτό λέγεται πατεράδες – γονείς κτλ ή ακόμα και αυτοί που βρίσκονται στο τιμόνι των ομάδων αυτών, και άφησαν να γίνει αυτό το περιστατικό.

Γιατί είμαι σίγουρος ότι έχουν ξανα γίνει τέτοια σκηνικά. Είχε γίνει και πέρυσι κάποια κίνηση αλλά ευτυχώς αποφεύχθηκε αυτό. Υπήρξαν κάποιοι ανεγκέφαλοι οι οποίοι προσπαθούσαν να μην αφήσουν την διεξαγωγή ενός αγώνα. Το θέμα είναι πως αυτά είναι θλιβερά γεγονότα, που δείχνουν πως δεν έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο όσον αφορά την οπαδική αντίληψη, ειδικά σε επίπεδο ακαδημιών, αλλά και στο πόσο ανέτοιμοι είμαστε στο να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις.

Πρέπει να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας από την πολιτεία έτσι ώστε να μην υπάρχουν αυτά τα γεγονότα. Υπάρχουν οι νόμοι, υπάρχουν οι τιμωρίες αλλά δεν γίνεται ποτέ η χρήση τους. Δεν γίνεται ποτέ ο παραδειγματισμός ούτε η δημοσιευθεί της τιμωρίας για να μη το ξανα κάνουν.

Για το πως βλέπει την συγκεκριμένη περίοδο με την παραίτηση του Παντελίδη τον Άρη:

Ήταν λίγο «άδικο» να φύγει ένας προπονητής που έκανε πέρυσι μια πολύ καλή πορεία. Δεν φταίει μόνο ένα άσχημο αποτέλεσμα για να παραιτηθεί, αλλά κάποια πράγματα εκτός της αγωνιστικής συμπεριφοράς τον ώθησαν να πάρει αυτή την απόφαση.

Πέρυσι απέδειξε πως μπορούσε γιατί και πέρυσι η ομάδα περνούσε κρίσεις. Διάλεξε από μόνος του να μην πληγωθεί κι άλλο ποδοσφαιρικά όσον αφορά το κομμάτι της επαγγελματικής του ταυτότητας και επέλεξε να παραιτηθεί.

Για το πως θα αντιδράσει η ομάδα στη συνέχεια:

Υπήρχε και η διακοπή και έγινε ότι έγινε μετά τον αγώνα ακριβώς. Έπρεπε να κινηθούμε πιο γρήγορα στην αντικατάσταση έτσι ώστε και τις 15 μέρες ο νέος προπονητής να δει και να δουλέψει την ομάδα.  Τώρα πάμε με έναν υπηρεσιακό προπονητή.

Οι παίκτες πρέπει να βγάλουν εγωισμό γιατί πλέον το μπαλάκι πέφτει και σε αυτούς όσον αφορά και το αποτέλεσμα και την εμφάνιση γιατί δεν παίζουν πλέον με τον προπονητή που υποτίθεται έφερε τα άσχημα αποτελέσματα. Πρέπει να δούμε αυτούς, να πάρουν την ομάδα στη πλάτη τους και να καταφέρουν να κερδίσουν. Εκτός αυτού πρέπει να δείξουν στο κόσμο πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο επίπεδο της περσινής χρονιάς και λίγο καλύτεροι, γιατί και η ΠΑΕ ξόδεψε αρκετά λεφτά στις μεταγραφές και έδωσε όλα τα εχέγγυα για να μπορέσουν να κάνουν καλύτερη πορεία από πέρυσι.

Ο Τόλης δε μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα από τη στιγμή που έφυγε ο Παντελίδης. Μέσα σε διάστημα των λίγων ημερών, δεν νομίζω να υπάρξει κάποια διαφορετική τακτική. Ίσως πάει σε αλλάγη προσώπων αλλά σε επίπεδο τακτικής δεν νομίζω να αλλάξει κάτι γιατί δεν θα έχει το χρόνο να περάσει κάτι δικό του.

Για τον Άγγελο Χαριστέα:

Ένα παραπάνω κίνητρο είναι πως στην ομάδα υπάρχει ένας τεχνικός διευθυντής που πιστεύω πως είναι πολύ καλή κίνηση από την ΠΑΕ. Θα δώσει στους παίκτες ένα κίνητρο γιατί είναι ένας εμβληματικός άνθρωπος που έχει γράψει ιστορία στο ελληνικό και ευρωπαϊκό ποδ’οσφαιρο και βρίσκεται στην ομάδα μας. Με αυτόν μπορούν να αποδείξουν πολλά γιατί είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να κάνει πολλά για το μέλλον αυτής της χρονιάς και τη συνέχεια.

Με τόσες παραστάσεις που έχει από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, με τόση εμπειρία που έχει από δεκάδες ανθρώπους που έχουν περάσει από πάνω του, συν ότι είναι αρκετά έξυπνος άνθρωπος, σίγουρα έχει πάρει όλα τα απαραίτητα για να βοηθήσει μια ομάδα όπως ο ‘Αρης Νομίζω και το όνομα του από μόνο του του δίνει μια γερή βάση ώστε να μπορέσει να βοηθήσει τον Άρη σε αυτό τον ρόλο. Και στο ευραπαϊκό χώρο το όνομα του Άρη θα δώσει μεγάλη οντότητα λόγω του Χαριστέα.

Για τον Τερζή:

Θα του δώσουμε όση βοήθεια μπορούμε από την εξέδρα και θα τα καταφέρει. Έχει ξανά ζήσει τέτοιες καταστάσεις, ήταν και στη Βέροια και στον Άρη πέρυσι πριν έρθει ο Παντελίδης. Δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους η θέση του προπονητή δημιουργεί κενά και ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν.

Για το αν βγάλει εις πέρας την χρονιά ο Άρης:

Σύμφωνα με το δυναμικό του Άρη και την υποστήριξη από τον κόσμο πιστεύω πως ο Άρης θα έχει μια αντάξια χρονιά όσο και η περσινή. Το επίπεδο των ομάδων έχει πέσει φέτος αλλά ο Άρης θεωρώ πως θα είναι στην πεντάδα με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

To Top