ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σίτσας: “Πολύ καλός προπονητής ο Παντελίδης, ταιριάζει στο ποδοσφαιρικό στιλ του Άρη”

O πρώην προπονητής των τμημάτων υποδομής του Άρη, Δημήτρης Σίτσας, μίλησε για την πορεία των κιτρινόμαυρων και το παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για τον Άρη και το σημερινό παιχνίδι:

Αν θέλουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία της ομάδας μετά από τέσσερις ήττες και να έχουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, τότε ναι. το θέμα είναι αν θα αλλάξουμε και εμείς τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε γενικά την ομάδα μας. Δεν γίνεται πριν από αυτές τις ήττες να είμαστε μια ομάδα που παίζει επιθετικό, μοντέρνο ποδόσφαιρο και μετά από τις τέσσερις ήττες να λέμε ότι δεν μπορούμε και ότι δεν κάνει ο προπονητής.

-Για την αποχώρηση Ερέρα:

Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτό που έχει γίνει. Νομίζω ότι ένας άνθρωπος ήρθε για να δώσει στην ομάδα μια ταυτότητα. Πέρασε την δικιά του ταυτότητα και το είδαμε αυτό. Είδαμε να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, όχι άναρχο. Παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο με καλές αναπτύξεις από την άμυνα προς την επίθεση, με πολύ καλούς ταλαντούχους παίκτες. Ξεχωρίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω στα ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αν δεν υπήρχε μία από αυτές τις ήττες δεν θα είχαμε κάποιο πρόβλημα.  Αν κερδίζαμε τον ΠΑΟΚ υπήρχε περίπτωση να είχε φύγει ο Ερέρα; Εγώ δεν το νομίζω.

-Για το προπονητικό του σχόλιο όσον αφορά την ομάδα:

Εγώ αυτό που σκέφτομαι είναι γιατί να προσαρμοστώ εγώ στα δεδομένα του αντιπάλου και να μην προσαρμοστεί ο αντίπαλος στα δικά μου ποδοσφαιρικά δεδομένα; Δεν του βγήκε με την ΑΕΚ.

-Για την επόμενη μέρα στην ομάδα:

Αυτή τη δεδομένη στιγμή με αυτό το υλικό που έχει, είναι ένας μεγάλος προβληματισμός το πως θα μπορέσουν να προσαρμοστούν οι παίκτες του Ερέρα με τον προπονητή που θα έρθει, ο οποίος μάλλον θα είναι Έλληνας. Παίκτες που είναι επιλογές του Ερέρα και παίκτες που έχουν προσαρμοστεί σε ένα άλλο στυλ παιχνιδιού, θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις και τα δεδομένα ενός καινούριου προπονητή; Η επόμενη μέρα είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο στοίχημα. Βάζω ένα ερωτηματικό. Νομίζω εκεί είναι όλη η ουσία. Να αλλάξεις έναν προπονητή, να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας είναι εντάξει. Το θέμα είναι τι κατάλοιπα μπορεί να έχει αφήσει η παρουσία του προπονητή στους παίκτες. Εγώ ξαναλέω ότι όταν παίρνεις έναν προπονητή, Έλληνα ή ξένο, τον αφήνεις να δουλέψει και να δείξει το έργο του.

-Για την ενότητα της οικογένειας του Άρη και αν θα διχάσει το “διαζύγιο” του Ερέρα με την ομάδα:

Δεν νομίζω ότι θα μείνουμε στη διαφωνία για το ποιος ήθελε τον Ερέρα και ποιος όχι. Η διοίκηση του Άρη παίρνει τις αποφάσεις και η ομάδα συνεχίζει. Εμείς θα δούμε τη συνέχεια του Άρη και θα στηρίξουμε τον καινούριο προπονητή που θα έρθει. Αυτό θα κάνουμε εμείς οι φίλαθλοι, αυτό θα κάνει η διοίκηση και νομίζω ότι αυτό πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι οι παίκτες. Μπορεί να είναι διαφορετική η κατάσταση με έναν προπονητή, ο οποίος δεν τους έχει επιλέξει, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει με το ήθος και την αγωνιστικότητα τους να στηρίξουν το νέο προπονητή που θα έρθει.

-Για την πιθανή επιλογή του Παντελίδη ως προπονητή του Άρη:

Είναι προπονητής  οποίος έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του και στον Ηρακλή και στον Αστέρα Τρίπολης πέρυσι. Φέτος, δεν του βγήκαν κάποια πράγματα όπως θα τα ήθελε πιστεύω. Πιστεύω ότι έβγαλε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα.Είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Γνωρίζει παίκτες, αλλά γνωρίζει και την άλλη μορφή του ποδοσφαίρου, μέσω του Αστέρα Τρίπολης. Θεωρώ ότι θα ταιριάξει στο στυλ του παιχνιδιού που θέλουμε εμείς. Κατά πόσο θα τα βγάλει πέρα, όσον αφορά την ποιότητα των παικτών που διαθέτουμε εμείς θα το δούμε. Δεν  παύει να είναι ένας καλός και σοβαρός προπονητής.

-Για τις προβλέψεις του για το σημερινό παιχνίδι:

Πιστεύω ότι σήμερα, ίσως είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι και από τα τέσσερα ντέρμπι που είχαμε. Παρά το γεγονός ότι ο Απόλλων Σμύρνης έχει ένα βαθμό, είδαμε ότι παρουσιάζει μια ομάδα, που δύσκολα καταβάλλεται τώρα τελευταία. Είναι μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια. Δημιουργεί πάρα πολλές ευκαιρίες. Να μην παραπλανηθεί κανείς με το γεγονός ότι ο Απόλλωνας είναι τελευταίος στην βαθμολογία. Επιπλέον, παίζει μεγάλο ρόλο πως θα παρουσιαστούμε εμείς με μια νέα τάξη πραγμάτων. Είναι σημαντικό αν θα είναι απογοητευμένοι οι παίκτες μας, καθώς είναι προσωπικές επιλογές του κ. Ερέρα, αλλά και η ψυχολογία του κ. Τερζίδη. Επίσης, πρέπει να δούμε και αν θα “διαβάσουν” σωστά το ματς οι παίκτες και αυτοί που αντικαθιστούν τον Ερέρα.

-Για τις επιλογές που φαίνεται ότι θα κάνει ο Τερζής στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης:

Προφανώς, θέλει να δώσει ο Τερζής μια πιο γρήγορα ματιά στο ματς με πιο ευέλικτους και γρήγορους παίκτες.

To Top